Den första smakportionen!

Elina har somnat efter lite kvällsgröt som hon åt med god aptit! Duktig tjej som åt upp hela smakportionen! :)
Lite räkningar ha man betalat också. Jippie! Eller inte... Men skönt att ha det bortgjort iaf.

Sitter och längtar tills på lördag. Då blir det fest hela dagen! Typ... Fira min "gamla" moster som fyller 30 år!

Elina då hon åt den allra första smakportionen på sin 4 månaders dag!




Lösenordsskyddat inlägg

Ett problem ur världen


Tokigt de blev

Det blev lite tokigt idag då både jag och Lillan sov i nästan tre timmar! Trodde hon skulle vakna för mat, men inte det... Hon har varit ett uselt matvrak dom sista två dagarna! Skämmes.
Vi vaknade vid sex. Så nu ska jag försöka hålla hon vaken ett tag. Hon sov nästan hela dagen igår. Och natten.

Har varit möten hela dagen. Och inget annat vettigt gjort. Måste ju köpa färg snart så jag kan måla om min byrå. Får bli morgondagens projekt. Jag hoppas på att få gå på stan med morsan imorgon. Måste ju köpa dopkläder till hela familjen.

Nä, nu ska jag försöka få nått vettigt gjort här hemma. Tvätt och lite plock!

Wilhelm visar upp

Wilhelm ville gärna visa upp sin smurf:


Han var även generös och lät Elina låna den. I typ 3 sekunder ;)






Snäll kille! :)


Ett liv i mörker

Jag kommer att få leva mitt liv i mörker. Varför går alla mina lampor sönder?! Helt nya dessutom... Det kanske spökar här... Hjälp!

Har världens bekymmer. Vet inte om jag ska se dom sista avsnitten av The Mentalist eller en film... Vill ju inte se dom sista, för det betyder ju att den tar slut då... Men jag ser ju hellre mina älskade serier än en film... Ja livet är hårt alltså! Haha...

Antal auktioner utlaggda: 0
Visst har jag varit duktig?

Men viktigare saker kom upp faktiskt. Så det känns okej. En vän behövde mig. Och självklart ställer man upp. Skönt när man kan prata och stötta varandra.

Nä det blir nog min serie. Snart börjar ju lix alla andra serier att släppa nya avsnitt. Blir fullt upp i slutet av september! :P

En rolig bild på barnen (jag menar, vad gör Wille egentligen?!)



Lösenordsskyddat inlägg

Tuffa beslut


50-tals skåp

Det blev lite handlat på vår antikrunda iaf. Hittade ett skit snyggt skåp att ha under tvn. Helt perfekt alltså. Ska bara ta och måla om det. Nu är det... Bajsbrunt? Haha... Ska nog ta nå före och efter bilder åt er också.
Det var så skönt att få fara iväg utan barnen och känna lugnet. Gå runt och kika och inte känna någon stress. Och att få ta en heldag med moster slår heller aldrig fel!

Wilhelm är iaf färdig inskolad på dagis. Och han och jag är jätte nöjda! Allt är bra. Lokalerna, gården, fröknarna och barnen! Vi trivs!
Han kommer att gå 25 timmar i veckan, så det blir några timmar varje dag. Han behöver verkligen det. Jag kan inte aktivera honom hela dagarna när jag är själv med dom båda. Det går inte. Så det kommer att bli toppen!

Idag efter dagis var vi förbi hans gamla dagis och tog farväl. Wilhelm hade köpt med sig en blomma som uppskattades av både fröknarna och barnen! Och så fick han en pärm med text och bilder av hans tid där. Jätte roligt!

Kvällens uppdrag för mig är att lägga ut auktioner på Tradera! Måste verkligen få iväg lite kläder. Vi har inte utrymme att spara på oss en massa. Och sånt man vet att man inte behöver ser jag ingen anledning att spara heller.
Det jobbiga är att man inte kan lägga ut så mycket åt gången. Det blir alldeles för mycket att hålla reda på, och jobbigt när man ska invänta betalningen och skicka iväg alla paket.

Nä nu behöver den här mamman få i sig lite kaffe. Samt ringa en god vän och prata av sig lite!

Det är roligt när...

Det är roligt när man fyller på kaffe burken för att sedan upptäcka att måttet ligger längst ner!

Det är roligt när man ska lägga in bilder från kameran och upptäcker att man glömt att radera dom 400 bilder som man la in sist...

Det är roligt när man råkar bli skallad av sin son så man får en fläskläpp och han bara gapskrattar åt en!

Vi har haft en jätte roligt dag!

Antikrundan

Haft fullt upp idag. Som vanligt alltså! Mina föräldrar har varit här och hjälpt till att sätta upp lite grejer! Tusen tack till dom!!!

Sen kom barnens farmor och farfar och hälsade på oss. Mycket trevligt. Och så ville dom gärna att Wilhelm skulle komma och hälsa på dom nån dag. Så imorgon ska han få cykla dit. Så far jag och lämnar Elina till mormor och morfar. Jag och min moster ska nämligen på en liten antikrunda. Ska se om jag kan hitta nått skåp att ha under tvn. Och nån byrå eller nått att ha i vardagsrummet!

Elina sover. Helt slut efter allt gosande. Och Wilhelm badar. Han verkar inte gilla min blogg, han kastar vatten på datorn! Dags att underhålla!

Hejs!

Snart har elina slutat med napp. Duktigt va?

dsc00054 (MMS)

Snart har elina slutat med napp. Duktigt va?



Bumbibjörnarna

Bumbibjörnarna är på. Wilhelm sitter som klistrad. Så då får jag passa på att skriva lite på datorn ;)
Inte för att jag har nått vettigt att säga.

Försökte koppla in datorn till tvn för Wilhelm ville kolla på Emil i Lönneberga, men jag fick inte igång det... Sen skulle han få kolla på Svampbob på lilltvn i sovrummet. Men då fick jag inte ens igång tvn. Som vanligt ska ingenting funka för mig!

Nu ska vi mysa lite innan mormor och morfar kommer. Och har vi tur kanske morfar kan hjälpa oss med våra bekymmer!

BB-bild

Men mina barn var med i tidningen idag! Lyckades ju tillslut få dom båda barnen på samma bild. Utan att nån av dom hade en sur min, inga suddiga små händer och inge skit i bakgrunden. Jag älskar verkligen bilden!



Emilie Asplund och Sami Aikio, Umeå,
fick den 11 april på Umeå BB en flicka, Elina, som
vägde 3 315 gram och var 47 cm lång. Storebror heter Wilhelm.


Usel bloggare

Jag vet att jag varit en usel bloggare dom sista dagarna. Men det har varit fullt upp. Vill ju få klart i lägenheten någon gång. Så jag har inte suttit en enda minut vid datorn.

Igår fick jag ny spis, tvättmaskin och torkskåp! Riktigt najs. Och tv har jag köpt! Wilhelm vart jätte glad. Och han riktigt njöt av mysstund med Bompa innan läggdags!

Ja, det börjar faktiskt se ut som ett hem nu! Äntligen. Vi trivs verkligen här alltså! Känns jätte bra.

Imorgon är det lördag. Planen är att mina föräldrar ska komma med släpvagn och hämta alla kartonger och skit, och lämna lite lådor som ska in i förrådet. Sen ska det sista upp på väggarna! Några hyllor och min stora fina spegel. Och då är det bara lite småfix, sen klart! :)

Nä nu ska jag kika in på facebook en snabbis, sen ge lillan mat, och gå isäng!


Alltid ska det vara nått!

Nu har jag fört över alla bilder till den externa hårddisken! Så nu ska båda kamerorna tömmas på bilder! Och ännu mer foton ska tas! :)

Det känns faktiskt bättre idag. Inte lika ont i halsen och bara lite huvudvärk! Har en del att göra här hemma. Och så skulle jag behöva åka och handla lite. Sen har jag ett möte klockan två. Så det blir fullt upp idag.

Pratade nyss med Sami och Wilhelm mår bara bra idag! Pigg och lekfull! Så imorgon blir det dagis som planerat. Första dagen han ska vara där längre. Från 9 och sen ska han äta och sova där. Så ringer dom när han vaknat. Tror det blir bäst om Sami lämnar honom eftersom han är så mammig nu. Hade gått bättre för honom förra veckan när han hade lämnat.

Elina kräktes just ner oss båda! Oj vad mycket som kom upp! Hela hon och hela mig. Byxorna och sockarna gick nästan att vrida ur! Så tvättmaskinen är i full gång!

Hade tänkt att hon skulle få lite gröt idag. Men hon somnade så klart när det var dags... Hon har ju fått smaka lite nu i några dagar och hon gillar det! Fast ibland är det som att hon inte ens fattar vad som händer. Igår fick hon lite banan och hon vart som tokig! Gick knappt och ge henne!

Tror nästan att min dator håller på att lägga av! Den vill inte ladda. Och jag har ju nyss köpt en ny sladd. Så ja... Bara att vänta och se antar jag. Alltid ska det vara nått!

Lite sjuk

Wilhelm har åkt till Sami nu... Jag har också nått i halsen. Och det gör ont! Sitter på soffan och fryyyyser. Tror jag ska slänga i min nått i magen och sen lägga mig i sängen och se nån film. Har så himla ont i huvudet.

Men snart mina vänner kommer jag iaf kunna lägga ut bilder igen! Eller ja, lägga in på datorn. Har ju så fullt nu att jag inte ens kan tömma kameran. Men nu har jag köpt mig en extern hårddisk så jag kan förvara alla mina foton där! Och då är jag igång igen! :)

Nä, passa på att ta en alvedon medan man fortfarande behärskar att svälja?
Även om jag hatar att ta alvedon (och andra mediciner) nä huga!



Lösenordsskyddat inlägg

Magsår


Fristad

Efftersom Wilhelm vägrar att låta sin lillasyster vara i fred så är det bestämt att jag och pappa ska bygga en liten fristad åt henne. För han är verkligen på henne vareviga sekund! Och det funkar ibland. Men oftast så är han oförsiktig och retas med henne (och mig). Så jag längtar tills det är klart så stackarn får leka ifred nån gång!

Wilhelm är då frisk nu. Kanske en aningen mammig än. Men han är då pigg och prickarna har börjat försvinna. Tror till och med att blåsorna i munnen är borta. Det är ju inte direkt så att man får kolla ;)

Idag har jag varit duktig iaf. Plockat på och grejat. Sami kommer hit efter jobbet och ska träffa barnen. Då ska jag passa på att städa i hallen som nu är klar! Jej!
Igår mådde jag dåligt.... Var tvungen att tacka nej till gratis städning :( Dom har ju renoverat min hall och igår kom dom för att städa. Just när Wilhelm äntligen hade somnat. Elina sov också. Så nu får jag ta och städa själv... Men ja, det är ju inte direkt stor yta det handlar om. Men det känns ju inge bra att tacka nej ändå! :P

Börjar nästan misstänka att även Elina håller på att bli sjuk nu. Hon är inte alls med på noterna idag. Hon skriker mest hela tiden. Och det är inte likt henne! Hoppas det bara är trötthet eller nått!

Nä nu ska jag skynda mig att diska innan "skrik" och "gnäll" vaknar igen!
Tjoo!

Lampan som bråkar

Nattningen gick bra med dom båda små. Nu hoppas jag att få ha min säng ifred hela natten. Det vore nått! ;)
Men jag ska inte hoppas för mycket. Ungen är tjurigare än en åsna! Undra vart han fått det ifrån..........

Insåg idag att det inte är allt för länge kvar innan dopet. Och mycket ska hinnas med innan dess! Det är inte många själar som anmält sig än. VAD HÄNDER GOTT FOLK?
Och då är det inte så lätt att planera. Men jag ska börja titta ut lite doppresenter till barnen iaf. Vet inte alls vad jag ska köpa. Eller ja, jag har nog nått som jag vill köpa åt dom iaf. :)

Pappa var förbi nu ikväll och hjälpte mig att sätta upp en lampa som bråkat med mig. Och som vanligt går allt så snabbt och enkelt när han gör det. Varför är det så?? Haha...
Tråkigt nog hade han inte med sig nå skruvar och plugg. Så jag får vänta med hyllor och speglar och istället titta på tomma väggar! haha...

Nä nu ska jag kolla till tvättmaskinen. Den lever om som tusan ikväll! Snart sprängs den nog... Tur jag ska få en ny snart!
Sen ska jag knappa in på ikeas hemsida och skriva upp en lista! :)

Jävligt dålig dag

Det har jag idag. Ingenting går som det ska och jag är less. Var på vårdcentralen idag. Och som tur var, inge Scharlakansfeber. Läkaren anade också det. Och prickarna i munnen var blåsor. Men det var "bara" ett virus. Rejält svullen i halsen är han också stackarn! Nu är hela han prickig.

Men förhoppningsvis går det över snart. Ingen feber nu heller. Han är bara lite hängig och gnällig. Och det funkar inte alls med läggningarna nu sen han blev sjuk. Han ska sova i min säng, men där busar han bara och tycker det är roligt att bygga koja, sparka mamma och hoppa i sängen. Och lägger jag honom i sin säng så går han upp hela tiden. Så nu har mina barn bytt säng med varandra. Jag sänkte späjsängen till Wilhelm och Elina får sova i hans växasäng så länge...

Får se hur han sover om nätterna. Kanske får han ha kvar spjälisen ett tag. Är ju bara skönt för mig, då vet jag vart jag har honom någonstans. Får se hur länge man vågar ha Elina i växasängen. Den ungen är som en annan cirkusartist. Hon slänger upp underkroppen så hela hon nästan flyger. Börjar bli nervös över att ha henne i vagnen...

Önskar att jag kunde ta en hel helg för mig själv! Skulle jag verkligen behöva. Sova, fixa upp lägenheten som aldrig blir klar. Och ja, bara känna lite lugn! Elina har börjat vakna på natten nu igen också. Så man får inte direkt den sömn man behöver...

Oj vad jag klagar! Men som sagt. Det är min dag det. Och sen så öser regnet ner också... Nä ska lägga mig på soffan och bli stört av Elina som leker i gymmet och lever rövare!

Scharlakansfeber

Gud vad dum jag var. Som trodde att han hux flux hade blivit frisk och att allt var bra... Inget dagis imorgon, istället blir det en trip till vårdcentralen. Kan vara så att Wilhelm har fått Scharlakansfeber. Lill stackarn. Febern kom tillbaka. Och så har han prickar fulla munnen. På läpparna och tungan och i halsen. Även på kroppen.

Typiskt att det ska bli så här under inskolningen också. Men det går säkert bra ändå. Tur man ändå är "ledig" så man har ju extra tid för en längre inskolning. Nu hoppas jag bara att lillasyster klarar sig!

Wilhelm sov inget idag. Och han somnade på två röda! Nu hoppas jag att han får sova gott hela natten.
Jag ska ta och diska undan efter middagen och sen se lite av The Mentalist och sen ta en tidig kväll. Igår somnade jag samtidigt som Wilhelm ;)

Lotta på bråkmakargatan går varm

Blir bara en massa bloggande från mobilen då Wilhelm är sjuk. Han har varit jätte hängig så han har mest suttit i soffan och sett på Lotta på bråkmakargatan på sin mammas dator!
Men imorse vaknade han upp feberfri och har energi till ett helt kompani! Ingen ro ens att somna nu efter lunch. Ibland saknar jag spjälsängen.... Haha...

Nä, nu ska jag se till så lill ärtan somnar nån gång! Sen ska jag greja på som vanligt!

Elina dricker kvälls vällingen och hälsar ...

dsc00020 (MMS)

Elina dricker kvälls vällingen och hälsar att det smakar skit gott!



En sjuk pojke som sitter i soffan och ser ...

dsc00016 (MMS)

En sjuk pojke som sitter i soffan och ser på smurfarna!



Wille cyklar till dagis idag. Lycka!

dsc00003 (MMS)

Wille cyklar till dagis idag. Lycka!



Förkylning?

Jag tror att hela familjen håller på att åka på förkylning här på Plommonvägen. Men jag hoppas att det inte är så. Vore ju inte direkt läge eftersom Wilhelm inte är färdiginskolad än!

Idag har vi haft besök av barnens farmor! Riktigt roligt! Kaffe och en massa bus med barnen.
Innan Wilhelm kom hem från Sami idag så tog jag med mig morsan på Expo. Blev dyrare än tänkt då jag hittade en snygg matta till vardagsrummet! Precis en sån jag ville ha! Sen köpte jag gardiner, badrumsprylar, hallmatta och en massa annat! Har dock inte fått allt på plats än. Men nu har ju barnen somnat.... Hade jag inte frysit så mycket så hade det nog hänt mer...

Jag fryser så mycket att jag inte vill krypa ur filten och gå och tända lampan. Det är as mörkt här... Och så är jag sugen på Ben&Jerrys. Vilka problem man har alltså! haha...

Nä nu får jag ta mig i kragen och gå och göra något. För om jag rör på mig blir jag säkert varmare! Men det blir nog en grymt tidig kväll för mig!


Lösenordsskyddat inlägg

Bitterhet i luften


Nöjd tjej

Jag är verkligen nöjd med min nya mobil! Inte för att jag använt den, men ändå! :)
Fast mina kontakter gick inte att föra över. Fick köra den hårda vägen. Skriva upp varenda nummer och sen lägga in på den nya telefonen. Så ja, det har jag roat mig i typ 3 timmar nu....

Nu ska vi ta och spela yatzy. Ja, faktiskt! :)

Mobilen

Jag lever idag. Hittade mobilen i morse!! Den låg under sätet i bilen! Lycka!
Kändes konstigt att vakna i morse. Wilhelm sov nämligen vidare när jag och Elina gick upp. Men det var mysigt att hinna dricka kaffet i lugn och ro.

Dagis gick bara bra. Lämnade honom i en halvtimme och det gick bara super! Sen gick jag och Elina hem. Då ringde Sara och ville följa med oss på shopping. Jag köpte min nya mobil, och storhandlade. Sen hem till mig och drack kaffe. Då kom vi på en toppen idé! Att dricka vin.

Så nu är vi hemma hos henne. Ska smutta lite och bara vara. Var riktigt längesen vi sågs!

Så ja, nu ska jag vara social, och börja smutta! :)

Wilhelm flyger

Till en början var det en bra dag iaf... Wilhelm har varit gnällig hela eftermiddagen. Ingenting har varit bra och han har varit som ett litet plåster på mig...

Vi hämtade iaf hans cykel från Teg. Sen hämtade vi upp mormor från sjukhuset och hon följde med oss hem. Vi lagade mat och sen for vi ut till lekplatsen så Wilhelm fick åka rutchkana. Han älskar det! Och vi skrattade ihjäl oss åt honom när han åkte på rygg. Rutchkanan är ganska lång och guppig, så när han åkt på rygg så skrattar han och säger: Jag flög! Hahah...

Han cyklade även till lekparken. Han älskar sin lilla cykel. Fast han är tjurig som få. Han vägrar använda tramporna! Fastän han kan. Han tycker inte det går nog fort. Jag försökte på alla vis att få honom att trampa, men han sa bara att han ville åka fort! Ser så roligt ut när han springer med fötterna på marken ;)

Tråkigt nog glömde jag kameran. Sötare får man leta efter!

Efter kvällsbadet och vällingen så är min mobil spårlöst försvunnen! Jag letar igenom hela lägenheten, och kommer då på att den MÅSTE ligga i bilen. Så jag drar med mig Wilhelm i jamas, och Elina i bärselen och går dit. Men nä, inte där heller. Måste ha tappat den på Ica. Jippie! Känner jag mig rätt så ligger den fryst nere i frysdisken med Ben & Jerrys! ;)

Har som tur var planerat att köpa en ny mobil imorgon. Så min trasiga mobil skiter jag i! Men alla nummer och sånt! Det vill man ju inte bli av med. Och jag vill ju att folk ska kunna nå mig. Sånna man inte känner, men som har ens nummer. Typ advokaten och försäkringsgubben osv.... Om jag nu inte hittar mobilen imorgon så hoppas jag att det går att ordna så man åtminstonde kan ha kvar samma nummer.... Har kontantkort iaf. Men Halebop har ingen kundtjänst som man kan ringa till helller....

Sitter och har ont i magen för att jag är så orolig att det ska hända något med mig eller barnen. Har ingen hemtelefon eller nått! Nä fy. Ska sluta tänka och tröst äta lite B&J och sen ta en tidig kväll och hoppas på en bättre morgondag.

Imorgon åker Wilhelm till Sami efter dagis, så jag ska passa på att handla en massa. Bla en ny telefon :(

Strålande

Strålande dag! Även om Elina väckte oss så tidigt. Och Wilhelm vägrar somna om....
Prommis till dagis, och hade det trevligt där!
Imorgon ska jag gå ifrån för första gången. Spännande att se hur det går. Vill verkligen inte att det ska bli några problem. Vill inte att han ska bli orolig att jag försvunnit. Han har ju blivit en del mammig efter separationen. Och det är ju helt förståeligt.

Nu vaknar snart barnen. Då drar vi på Teg en sväng och hämtar mer prylar som är kvar där. Sen ska vi hämta upp mormor som ska komma och äta middag med oss ikväll. Mysigt! Undrar bara vad man ska bjuda på....
Måste även åka och köpa lite små saker. Lampor och sånt. Kan ju vara trevligt att se någonting efter klockan 19 på kvällen ;)

Förresten...

Så kunde ingenting förstöra mitt humör idag! Elina väckte mig och Wilhelm imorse. Då sov Wilhelm i min säng alltså. Och han sätter sig upp, tittar på mig och säger: Jag älskar mamma! Sen böjer han sig ner och ger mig en stor puss! Snacka om lycka. Var nära till tårar må ni tro!

Inom kort tar jag upp den lösenordsskyddade bloggen igen. Ska tömma den och byta lösenord, sen kör jag! Har så mycket som jag måste få ur mig. Även om det även där kommer att vara lite censurerat....



Pannkakor

Här är det fullt upp som ni kanske förstår. Med Wilhelms inskolning och att bo in oss i lägenheten! Och det är inte klart på långa vägar heller... När man är ensamstående med två barn så tar det lite tid. Man får ta lite nu och då.

Idag gick vi till dagis. Wilhelm var jätte duktig! Han styrde Elina i vagnen hela vägen dit och hela vägen hem! Då var han en stor pojke. Efter dagis gick vi hem och åt lunch. Sen sov båda barnen och då passa jag på att dona. Efter sovvilan kom Janna och Nappen förbi en snabbis och kikade på lägenheten.

Efter mellis åkte vi till Teg och hämtade syskonvagnen. Sen tog vi oss en prommis runt Böleäng. Stannade till vid en lekpark och lekte av oss. Eller ja, Wilhelm. Sen for vi på Ica och handlade och sen hem och stekte pannkakor! Det är något som är väldigt uppskattat i detta hem.

Nu sover båda barnen och jag har byggt ihop hatthyllan och diskat. Ska ta mig en duch om ett tag också. Så fort Elina fått sitt sista mål innan natten. Och på tal om det. Hon äter fortfarande bra! Nästan 160 ml var tredje timme! Hoppas hon tjockar på sig lite tills på fredag då vi ska på Bvc! Spännande!

Dopinbjudningarna borde ha kommit fram nu tycker jag. Så nu väntar jag bara på att få höra vilka som tänkt dyka upp, sen kan jag fortsätta fixa resten. Ska bli så roligt med dop. Inte för att jag är ett dugg kristen. Men just att få ordna en fest för mina barn! Det är grejer det!

Nä nu ska jag läsa lite bloggar innan Elina ska ha mat!

Olidligt

Och jag tyckde det var olidligt varmt igår. Men idag är det 28 grader varmt här! Lite för varmt tycker jag. Iaf med tanke på Elina och att jag hållar på att flytta. Hoppas iaf att sommaren varar ett tag till. Måste ju kolla in alla lekparker här på Böleäng när vi flyttat färdigt!

Vill ha allting klart nu. Så jag kan bjuda hem folk. Har ju en helt ny soffa och den är hård. Så jag behöver bjuda hem folk så dom kan sitta in den :P Haha...

Elina verkar vara i en tillväxt period. Eller ja, from idag. Hon har redan ätit tre gånger och ätit bra alla dom gångerna! Hoppas det. Nu är hon helt slut på. Inte så konstigt i denna värme. Men hon kunde inte komma till ro riktigt. Men då fick hon lite vatten i flaska och efter det så somnade hon på momangen!

Idag hjälpte jag morsans kompis att hämta en säng från Jysk. Och då passade jag på att köpa möbler till balkongen. Och som tack för hjälpen fick jag ett presentkort på Expo för 500 kr! FÖR mycket. Men hon vägrade ta ett tack, men nej tack.
Super snällt av henne! Och helt perfekt då jag har en massa husgeråd att inhandla.

Nä nu ska jag återgå till mitt uppackande. Och när Elina vaknat så måste vi åka och handla. Är ju helt tomt i kyl och skafferi! Plus att jag måste köpa lite städmedel och grejer. Är ju skönt om jag har allt jag behöver hemma tills på söndag då Wilhelm kommer hem igen. Han var nyss och hälsade på en snabbis. Och han slet av sig skorna och började leka direkt. Så han verkar ha godkänt sitt hem iaf :)

Hej hej Böleäng

Nu har man blivit vuxen. Igen. För nu har jag flyttat hemifrån. Igen.
Och vilket flytt väder.... Eller inte. 26 graders hetta och en bökig trapp! Men vi krigade oss igenom det och nästan allt är flyttat nu. Har bara en massa smågrejer kvar på Teg. Tack snälla storebror och pappa som hjälpte till. Och tack mamma som var med Lillan hela dagen! Ni är guld värda!

Ja så nu bor jag och barnen på Böleäng. I ett mysigt område med en massa andra barnfamiljer. Super nära till dagis och affär. Helt toppen! Tror verkligen att vi kommer att trivas riktigt bra här!
Hoppas på att bo här i många många år.

Jag har ju det jag gör i helgen iaf. Inreda våra 92 kvm och sen så har jag lite saker att inhandla. Eller egentligen ganska mycket. Måste även köpa en diskmaskin och en tv till veckan.

Nä nu ska jag återgå till arbetet för nu har Elina somnat för natta! Längtar tills jag "får" lägga mig i sängen med favorit grabbarna och The Mentalist. Toppen första kväll!

Inskolning

Tiden vill inte riktigt räcka till för mig. Tycker att vi kan lägga på några extra timmar varje dag ;)

Det händer så sjukt mycket nu. Har miljoner sakar som ska planeras och utföras.

Idag ringde placeringsassistenten och sa att dom fått ett återbud på ett barn som skulle börja på dagis på Böleäng. Och frågade om Wilhelm var intresserad. Och ja, självklart är vi det! Fick höra när jag ställde honom på plats att det säkerligen skulle dröja lääääänge innan han skulle få ett erbjudande. Men ja, istället så börjar han på sitt nya dagis IMORGON! Snacka om snabba ryck!

Wilhelm var så gullig idag när jag så gott som jag bara kunde, skulle förklara för honom att han skulle få börja på ett nytt dagis imorgon. Med nya fröknar och nya kompisar. Han sa inte så mycket, sen frågade han försiktigt "Mamma... Finns det leksaker där?" Sött eller vad?! Självklart svarade jag. Säkert massor! Sen frågade han om det fanns bilar, en trakror. Fler traktorer. Osv...

Imorgon blir stortjejen min 4 månader! Var på Tummen studien idag och hon är 60 cm lång och väger nu 5380 gram! Inte störst, men sötast!
Vi väntar dock med smakportioner. Hon visar noll intresse, och så vill jag gärna att hon äter lite lite bättre ersättning innan jag introducerar något nytt för henne. Får se hur länge vi kan hålla oss. Det är ju så roligt att ge dom annat än ersättning för första gången!

Ikväll har jag pysslat på med dopinbjudningarna. Dom är nästan klar nu. Imorgon kväll ska dom bli helt färdiga och skickas ut! Spännande! Lokalen för fikat är också bokat nu. Tyvärr kunde vi inte vara i lokalen inne i kyrkan, för självklart ska dom byta golven där inne just då!

Nä, ska paketera lite tradera paket som ska skickas imorgon, sen måste jag sova så jag orkar med inskolningen imorgon!

Sömn

Vädret svek oss idag. Regnet har öst ner och det har mullrat på. Men nu ser det ljusare ut. Har vi tur ser det bra ut när Wilhelm vaknar så man kanske kan gå till stranden och bada. Gör ju ingenting om solen inte skiner starkt. Är ju bara bra för Wilhelm och Elina.

Vi har inte gjort nått idag. Skönt de med. En kaka bakades och åt iaf. Gott gott!
Elina sover. Wilhelm också snart hoppas jag. Jag ska lägga mig i sängen och vila. Kanske somna lite jag också. Vore skönt. Känns som att jag skulle behöva sova flera dagar för att ta igen lite förlorad sömn... Men jag ska iof inte klaga. Dotten sköter sig exemplariskt och sover hela nätter!

Tänk att hon blir 4 månader om några dagar. Dags för smakportioner. Men jag tror nog att jag väntar med det faktiskt. Hon visar inte nått intresse över huvudtaget och eftersom hon inte äter så himla bra, så avvaktar jag nog lite. Får höra vad dom på bvc tycker sen när vi ska dit. Ingen mening att stressa tycker jag.

Badgalning

Vi har haft en underbar dag här ute på Kont. Lekt ute i värmen. Varit till stranden och badat. Grillat och ätit gott hela dagen!

Bror, Jullan och lille Harry var förbi en snabbis. Och snälla dom hade med sig Harrys Bumbostol som Elina fått låna. Jätte snällt. Det är något jag saknade att ha när Wilhelm var liten. Elina är precis som han var. Vill bara sitta! Och det är ju inte lätt när man inte kan sitta själv. Men nu så! :) Tack snälla ni!

Tog miljoner bilder på Wilhelm när han badade som en galning. Och självklart tog batteriet slut, och laddaren är hemma... Får se om dom har nån annan kamera här som jag kan fota med imorgon. Och ni får se bilderna sen när vi kommit hem igen imorgon.

Nu ligger Wilhelm och ska sova. Han sover med morfar. Han är verkligen morfars kille! Men faktiskt idag. För första gången sa han att han var mammas kille idag! Har nog aldrig hänt förut. Alltid när man frågar säger han snabbt morfar, eller så vägrar han svara. Men idag var han mammas kille! :) Kan det bero på att han fått lite lördagsgodis? ;)

Ska se om jag kan hitta nån film vi kan se ikväll!

6 augusti. En dag jag aldrig kommer att glömma

För idag fick min kusin Sara och hennes sambo Mattias en liten dotter! Stort grattis till dom! Har fått ett mms på henne och hon är ursöt! :) Håller på att gå igenom bebiskläder för fullt nu här hemma. Ska plocka ihop en liten bebispåse åt henne! Har bla två paket blöjor och en massa små kläder så klart :P Längtar tills man får träffa nya stjärnan. Kul med en kompis till Elina med bara en åldersskillnad på mindre än 4 månader! :)

Har gjort en liten beställning åt barnen från polarn o pyret idag. Dom har ju upp till 70% rea nu. Så jag har passat på!

Idag har vi bara varit hemma och njutit av vädret. En massa mys och lek. Och så gick vi till glassbilen. Wilhelm var super duktig och höll mig i handen hela vägen fram och tillbaka. Och snacka om att det var uppskattat med glassbilen! :)

Imorgon åker vi ut till Kont. Ska även sova där. Vi hoppas på kanonväder så att vi kan ta en prommit ner till kont och ta ett litet bad! Sen sover vi även över allihopa. Och bara har en heldag med familjen. Mysigt!



En säng gjord av choklad!

Älskade sonen ville göra morgon redan vid fem. Tydligen. Vaknade av att han satt och mumsade på min tomma B&J burk. Choklad överallt i sängen. Roligt. Försökte förklara att det inte riktigt var morgon än, men han sa bara att han var färdig och att mamma skulle kliva upp. Halv sex gav jag med mig.... Tur det finns kaffe säger jag bara!

Nu är han på dagis iaf. Dom skulle packa med lunch och gå iväg till nån lekpark. Roligt. Antar att Wilhelm lär somna i vagnen. Sen ska Sami hämta honom efter dagis. Så han kommer inte hem förän klockan sju. Skönt att få ta det lugnt en hel dag. Eller lugnt var väl kanske att ta i. Man har ju miljoner saker att göra ändå. Som alltid.

Ska smsa till hon som bor i min lägenhet också. Höra om jag kan komma och hämta en av nyklarna på helgen, så jag kan börja flytta in redan då. Var faktiskt kvartersvärden som tipsade mig om det. Vore ju enkelt om hon går med på det. Pappa har ju inte semester längre och det blir ju svårt att flytta allt själv ;) Även om jag är stark som Hulken ;)

Nä, dags att ringa lite samtal!

Dopet är bokat

Är bara så fruktansvärt less alltså. Min mail har blivit kapad. Inte roligt alls. Har haft mailen i flera år. Har en massa viktiga mail där. Bland annat info om huset.. Pluss att jag vunnit en auktion på Tradera, och har en massa auktioner ute där...

Fick fylla i ett formulär och skicka in till hotmail. Så dom ska läsa igenom det och om dom anser att jag kunde ge tillräckligt med info om mailen (så dom vet att det är min) så får jag ett nytt lösenord!
Så håll tummarna gott folk! '

Dopet är iaf bokat nu! Spännande spännande! Ska bli roligt att planera och fixa. Båda barnen döps samtidigt. Har bett morsan om hjälp också. Känns lite knepigt att fixa allt själv när man är ensam...

Nä, barnen sover, och jag tror och hoppas att Elina vaknar snart och vill äta. Medans jag väntar blir det ett avsnitt av The Mentalist som jag börjat se. En helt okej serie.


Ett dop ska planeras

Wilhelm har varit en myskille här på morgonen. Ville sitta i mammas knä, stryka på mammas armar och hålla handen. Uppskattat!

Nu är han på dagis och leker med dom andra barnen. Jag och Elina har lite att stå i. Hämta ut paket, handla, tvätta och städa. Sen när vi hämtar Wilhelm så åker vi och hälsar på Sara och Jonah en sväng. Var miljoner år sedan, så det kommer nog grabbarna grus att uppskatta! :)

Ett dop ska även planeras. Alltså inte just nu, men ska ringa prällen imorgon och boka tid. Höra mig för lite. Blir ett dop bara med släkten. Har så stor släkt och då känns det bäst om man bara bjuder dom närmsta släktingarna. Är ändå en hel del så ;)

Nä nu verkar Elina ha gymmat klart. Och mamman är sugen på kaffe!

Grannfejden

Skjut mig också när grannen tycker att det är lämpligt att dra igång med grävmaskinen klockan åtta på kvällen. I ett område där det ligger fullt med små barn och sover. Och ja, inte bara mina....
Jäva pucko! Lever ju om som satan!

Finns så många idioter att man blir mörkrädd ibland alltså!

Hur fan gör man?

Elina har börjat med dumheter. Hon har börjat skrika vid kvälls läggningen. Hon vill bara att jag ska vara hos henne tills hon somnat. Hon skriker, så går jag in till henne och då flinar hon upp sig!
I förrgår somnade jag innan nio! För då skrek hon så jag var tvungen att lägga mig i sängen med henne. Hon vart tyst och vi somnade bägge två.

Vad gör man? Vill inte att hon ska vänja sig vid att jag måste ligga brevid henne när hon ska sova på kvällarna!

Dagiskillen

Att gå tillbaka till dagis tog på krafterna för min lilla kille. Han var helt färdig vid fyra snåret. Så det blev middag, ett bad och sen välling mys framför Bompa och sen i säng. Slocknade gjorde han nästan direkt också.
Det är bra han får gå tillbaka på dagis. Han behöver det. Leka med dom andra barnen och busa av sig ordentligt en stund på dagarna. Han är verkligen en liten dagiskille!

Jag och Elina hade det mysigt på stan idag tillsammans med Tessan och Loke. En massa shopping blev det också. Och sånt gillar vi ju. Sen var vi på systemet och jag köpte några vinflaskor. Tänkte att jag skulle ha mina vinställ fyllda tills vi flyttar. 10 meter innan bilen så går dock nätkassen på vagnen sönder och påsen åker i backen. En vinflaska gick sönder. Lite smått pinsamt kan man ju säga. Vinet bara rann utmed asfalten.... Men vi fick oss ett gott skratt iaf.

När lillebror var här så hyrde vi film. Såg Snabba Cash och Shutter Island. Blev lite besviken på den förstnämnda. Man har hört så mycket gott om filmen, så man hade lite för höga förväntningar. Säger absolut inte att den var dålig. Den var bra, men inte så bra som jag hade förväntat. Men Shutter Island däremot! Vilken kanonfilm! Verkligen en sån film som jag gillar!

Skulle uppskatta om ni kom med lite filmtips. Gärna thriller! :)

han tog sin cyckel och drog och sa mamma gå, hejdå

Wilhelm är lämnad på dagis. Gick bättre än väntat. Trodde han skulle bli ledsen eller iaf ha lite seperationsångest. Men han tog sin cyckel och drog och sa mamma gå, hejdå.

Nu ska jag göra mig iordning och ge Elina lite mat. Sen ska vi på standejt med bästa Tessan! Skoj. Var ju hundra år sedan vi sågs nu. Och jag saknar henne och Loke! :)

Ha en bra dag kära läsare!

3 st bilder

Wilhelm och Sunne mumsar russin:


Elina med gammelmoster Sussie:


Man kan se väldigt förvånad ut, men ändå vara skit söt:


Mammig

Här har vi njutit av sista veckan av sommarlov. För Wilhelm alltså. Imorgon går han tillbaka på dagis. Kommer kännas konstigt. Men det blir super kul för honom!
Måste komma ihåg också att tacka fröknarna för det söta vykortet han fick i sommar!

Imorgon blir det nog en sväng på stan om det inte regnar. Måste passa på då man bara har ett barn att se efter. Underlättar ju lite när man går på stan. Wilhelm är inte så jätte förtjust i att traska runt och titta på kläder. Förståeligt. Hoppas han ändrar uppfattning så småningom ;)

Nu är det bestämt iaf. Jag kommer att vara helt mammaledig med Elina. Inget pluggande än på ett tag. Känner att det blir bäst så. För oss alla. Jag ska ju ta hand om två barn och ett hem på samma gång. Och känner att jag vill ge Elina all min uppmärksamhet då storebror är på dagis.

Och tänk, nu är det bara 2 veckor kvar tills vi flyttar. Gud vad jag längtar. Ska bli skönt att få ha ett eget hem igen. Ett hem där man bestämmer själv hur allt ska vara. Längtar tills vi får börja packa upp allt och ställa iordning. Sen blir det nog en sväng till på Ikea ;) Är ju säkert nått man har glömt att köpa.

Wilhelm har blivit lite lugnare dom sista dagarna. Han vill gärna mysa. Och har blivit lite mammig till och från. Och det är sååå mysigt. Han har aldrig varit speciellt mammig, så äntligen är det mig som gäller. Även om man frågar honom så är han ALLTID morfars kille.

Elina är också roligare nu. Skrattar för det mesta och är alltid snäll och lugn. Tänk att hon snart blir 4 mån. Känns helt galet ju. Min lilla lilla prinsessa! Snart börjar en liten roligare period med smakportioner och annat skoj. Hoppas hon blir ett riktigt matvrak!




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu