Sondfri

Plusgrader och lite sol ute idag. Humöret är på topp!
Igår vad jag med Elina på sjukhuset. Duktiga lilla tjejen väger 8 kg nu!!!! :) Hon har aldrig någonsin vägt så mycket. Direkt bestämde jag mig för att sonden skulle bort. Sagt och gjort! Så nu testar vi en vecka. Håll tummarna.
Har fått ett mat schema av dietisten. Blir att koka gröt på sondnäringen och kämpa på med att få i henne vätska.
Idag vankas det stan. Ska försöka hitta mig nå snyggt. Blir en utmaning. Tycker inte att nått sitter speciellt bra. Men nått ska man väl lyckas hitta!
Ikväll åker Elina bort till mormor och morfar och jag blir barnfri hela helgen! Är lite nervös, har ju inte lämnat henne så länge till någon annan. Blir spännande att se om jag lyckas hålla mig borta ;) Men samtidigt behöver jag det. Om jag ska orka fortsätta. Och dom är ju favoriter i Elinas ögon, så jag vet att hon bara kommer tycka det är roligt!
Nä nu väntar jag på att en kille skulle komma och kolla på vagnen som jag ska sälja, sen hoppa in i duschen och åka!


En titel att försvara

Båda barnen sover sött i sina sängar. I lämplig tid dessutom! Det är inte illa! :)
Solen har ju varit framme idag och det har inte varit speciellt kallt. Snacka om att man blir piggare av lite sol! :) Längtar verkligen till våren nu. Då snön smälter och man kan gå på torr asfalt. Mmmm...
Om en vecka sitter jag här hemma med ett stort leende på läpparna av vinst. Blir nämligen poker då! Längtar redan nu. Va sjukt längesen jag spelade nu. Sist så vann jag, så jag har ju faktiskt en titel att försvara! Ha ha.
Sofi: Kommer inte in på din blogg.... Har du bytt lösen så får du gärna hojta till! :P


Spännande projekt

Farfar kom nyss förbi och hämtade Wilhelm. Elina ligger och sover. Så jag ska passa på att städa och rensa lite här hemma. Ska försöka flytta ut en byrå från barnens rum till hallen här uppe. Blir ett spännande projekt...
Tog tummen ur och tömde kameran också. "Bara" 384 bilder... Innan jul tömdes den sist. Illa. Ska försöka spara ihop lite pengar så jag kan köpa lite grejer till kameran hade jag tänkt. Innan sommaren hoppas jag. För då jäklar ska det fotas! :P
Nä, nu ropar tvättmaskinen på mig och säger att den är fääääärdig. Så nu vet ni vad vi har för oss!


Bästa barnen

Elina gladskit och Wilhelm indian.
Bästa barnen!


Mito

Här är det full fart. Som alltid när jag har båda barnen... Men det är roligt.
Fick svar på Elinas ryggmärgsprov. Dom kollade främst laktatvärdet som hade varit högt tidigare och som gjort att dom misstänkte att Elina hade en mitokondriell sjukdom. Och nu var laktatvärdet "normalt". Skönt!!! Som jag förstod det hela så var det då en ytterst liten chans att hon var ett mito barn. Men ska träffa hennes neurolog igen på måndag. Då vet vi mer.
Då ska vi även på nätverksträff angående Elina. Alla som har med Elina att göra kommer dit. Blir spännande. Men kommer vara sjukt mycket folk. Måste komma ihåg att skriva en lista med saker jag vill ta upp. För det kommer nog stå still i hjärnan annars när man väl är där.
Wilhelm är svår att motstå nu för tiden. Det är mycket huvud på sne och "snäääälla mamma".
Och det kan komma lite när som helst, ibland även när han ska gå på toaletten....? Snälla mamma får jag gå på toaletten. Hhahaha! Sött är det iaf.
Elina har två nya tänder på gång. Och hon är inte så rolig.... Stackarn. Hon låter mest som ett litet monster och har dessutom nån separationsångest nu. Man får icke lämna rummet eller försvinna ur hennes syn fält.
Men hon har börjat dansa nu. Och det är urgulligt. Så det gör ingenting :P
Nåväl nu ska Elina tankas med lite sondnäring. Sen gör jag kväll här på Plommon. Ska mysa ner mig i soffan och se på Brottskod försvunnen. En serie jag verkligen kan rekommendera!
Nu är det fredagsmyyyyys!


Svar

Ny vecka, fullbokad som vanligt...
Träffade Elinas läkare på stan i lördags och hon hade sett bilderna från MR och allt såg normalt ut. Skönt! :)
Resten av proverna hoppas jag att vi får besked om nu i veckan. Det ligger på neurologens bord så det blir hon som ringer om det.
Wilhelm har varit hos sin far i helgen. Kommer hem idag efter dagis. Längtar nog ihjäl mig tror jag.
Men, nu ska jag ta mig en lång dusch då lillan sover. Jag fryser....


Sondjävel

Har varit dålig på att svara kommentarer. Men det kommer nån gång under dagen. Tack iaf!
Kunde som väntat inte sova igår... Tror jag somnade vid fyra inatt. Och självklart drog Elina upp sonden! Så nu ska vi göra oss i ordning för att åka in på sjukhuset.
Febern verkar vara som bortblåst iaf. Har inte tagit någon temp på henne, men hon känns inte så varm.
Ikväll hänger vi nog hos mina föräldrar. Blev sugen på att laga god mat tillsammans med nån. Inte roligt att göra det helt själv ju...
Nåväl, sjukhuset nästa! (som vanligt...)


Nervvrak

Allt gick bra idag! Jag grät inte en enda gång ;) Var yr och mådde illa. Var inte alls roligt att hålla i henne och se henne sövd. Obehagligt var det. Men alla undersökningar gick bra. Dom passade även på att ta prover och vaccinera henne för influensan medan hon var sövd. Skönt.
Var obehagligt också när hon vaknade. Hon var hysterisk. Vilket inte är ofta det händer... Men efter ett litet tag blev hon sig själv igen.
Provsvaren borde komma redan imorgon eller på måndag! Hoppas imorgon!! Kommer vara som ett nervvrak annars hela helgen!
Nu är vi hemma och hon har ätit en hel portion gröt! Duktig! Och nu sover hon. Stackarn har 39 graders feber sen vaccinet (antar jag)... Hoppas hon får sova gott inatt iaf.
Nu ska den här slitna mamman ta tag i disken. Sen se mina serier och frossa Ben&Jerrys! :)


Nervvrak

Allt gick bra idag! Jag grät inte en enda gång ;) Var yr och mådde illa. Var inte alls roligt att hålla i henne och se henne sövd. Obehagligt var det. Men alla undersökningar gick bra. Dom passade även på att ta prover och vaccinera henne för influensan medan hon var sövd. Skönt.
Var obehagligt också när hon vaknade. Hon var hysterisk. Vilket inte är ofta det händer... Men efter ett litet tag blev hon sig själv igen.
Provsvaren borde komma redan imorgon eller på måndag! Hoppas imorgon!! Kommer vara som ett nervvrak annars hela helgen!
Nu är vi hemma och hon har ätit en hel portion gröt! Duktig! Och nu sover hon. Stackarn har 39 graders feber sen vaccinet (antar jag)... Hoppas hon får sova gott inatt iaf.
Nu ska den här slitna mamman ta tag i disken. Sen se mina serier och frossa Ben&Jerrys! :)


Dags för MR

Jaha, dagen D är här... Är så sjukt nervös. Gäller att hålla sig sysselsatt ikväll så inte paniken kommer.
Har nog aldrig varit så här nervös förut... Inte vad jag kan komma på iaf.
Undersökningen tar 60-90 minuter. Men då är inte ryggmärgsprovet inräknat i det. Kommer kännas som en evighet. Vet inte riktigt vad man ska göra under tiden man väntar på uppvaket...
Nä, nu ska jag sluta tänka tror jag. Blir nog bäst så. Ska försöka stoppa något i magen. Typ kaffe. Sen ska jag packa väskan så vi kan åka. Måste ta längd och vikt innan.
Får se om jag klarar av att uppdatera ikväll!


Magvirus

Lillan har fått nått magvirus. Hoppas att inte MR blir inställt. Vill ju få det gjort så fort som möjligt.
Wilhelm vägrade toaletten imorse och skulle ha på sig blöja. Märkligt. Men hellre det, än att han ska gå runt och kissa överallt.
Just nu leker barnen snällt. Så jag ska passa på att gå och duscha. Sen bär det iväg igen för att träffa "mat teamet" som vi träffade igår också. Sista dagen idag. Blir spännande att se vad dom har att säga. Va ju kanske inte så aktuellt längre då Elina börjat äta!
Hoppas ni får en fin dag!


Nytt år, nya tag

Nu är jullovet slut! Har haft det jätte mysigt! Vi har inte gjort något speciellt. Bara tagit det lugnt och umgåtts. Riktigt mysigt.
Veckan är fullspäckad med möten. Och på torsdag är det dags för sövning. Är verkligen nervös. Kom på igår att jag nog är mer nervös inför själva sövningen, än för resultaten av proverna... Men det kommer säkert efteråt.
Wilhelm är så stor. Han växer och mognar för varje dag som går. Även om han är lite trotsig så är han samtidigt väldigt snäll och lugn. Det går att prata och diskutera med honom. Det är jätte skönt. Han är också helt blöjfri. Har bara blöja på natten nu. Brukar till och med få vara utan när han sover på dagarna. Funkar bara fint!
Elina äter fortfarande! Är verkligen super roligt! Även om problem kvarstår iom att hon inte dricker något. Så hon får därför sondnäring via sonden 3-4 gånger per dag. Även en massa vatten. Hon dricker dock lite vatten själv. Inte i flaska, utan i spruta. Men det är ju bra iaf.
Hon sitter bättre och bättre för varje dag nu. Så snart kan hon nog sitta själv. Och vänder på sig gör hon hela tiden. Så nu gäller det att ha lite koll på henne. Imorgon blir hon hela nio månader. Känns helt sjukt! Även om det också känns lite stressande. Hon kommer troligtvis inte kunna gå på dagis, så det blir dagmamma som gäller senare för henne. Även om det förmodligen är långt borta. Hon är för sjuk för det. Känns jobbigt att inte veta hur det kommer att bli senare. Kan ju inte ställa henne i nån kö som det är i nuläget.
Men men, allting ordar sig nog tillslut. Hatar bara att det inte går att planera och att allt är så ovisst. Wilhelm kommer iaf troligtvis att kunna gå kvar på dagis. Tur det. Han är ju verkligen en dagiskille. Har svårt att tro att han skulle klara av att gå hos dagmamma.
Nu är det iaf nytt år, och vi tar nya tag. Lillan fick en dålig start med att backa ett halvt kilo. Men det ska hon säkert ta igen. Jag proppar i henne som aldrig förr! Är ju så himla roligt att hon äter puré nu! :P
För er nyfikna så väger hon 7285g nu!
Nä, dags för mig att göra mig i ordning inför möte. Hoppas ni haft ett bra jullov!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu