Rekord

En mycket trevlig helg har vi haft! Men idag var man tillbaka på jobbet. Och det blev en stressig dag då det är många kollegor som är sjuka... Lär bli minst lika stressigt imorgon. Typiskt då jag egentligen skulle på ett möte imorgon. Som jag väntat på i flera månader. Men vad gör man... Det är bara att hoppas på en ny tid, snart.
Nu hopps jag att Elina håller sig frisk tills på onsdag. I så fall blir det rekord för henne för iår. Hon har ju inte direkt varit frisk många dagar iår. Men ja, det vore skönt att äntligen få det bortgjort.
Idag börjar mitt nyttigare liv. LCHF och träning blir det nu. Nu kör vi!! Beach 2012


Sötongar

Härlig vecka. Har fått jobba alla dagar. Det är inte ofta det har hänt! Så det känns jätte bra. Höll på skriva att jag hoppas på samma sak till veckan, men då vet jag ju att det blir vab. Elina opereras ju på onsdag. Känns lite nervöst faktiskt. Speciellt då det tillkommer saker som ska göras. Men det kommer säkert att gå jätte bra.
Helgen är barnfri. Ska bli skönt att få vila upp sig lite. Lillebror är uppe och hälsar på så imorgon tänkte vi ta med honom ut. Lillgubben har ju faktiskt fyllt 18. Så vi bara måste gå ut ju!
Idag efter jobbet var jag äntligen och hälsade på lilla Elsa. Super söt är hon. Lite tråkig som bara sov från början. Men då hon äntligen vaknade så flinade hon upp sig. Man föll pladask! Lilla Harry som är minst lika söt va jätte mysig på slutet mot mig. Ja, fasters lilla sötongar!
Kom hem och älskling har varit och köpt en lyx skrivare! Riktigt rolig. Man kan kopiera, scanna och skriva ut bilder på fotopapper. En riktig värsting skrivare mao.
nu ska jag ta och ringa lillebror sen fundera ut vad man ska hitta på resten av kvällen.


Någon med erfarenhet?

Nog kom det snö i helgen alltid. Vi var ute hela förmiddagen i söndags och skottade. Kändes i armarna efteråt kan jag lova. Otränad? Jorrdu.
Annars har vi haft en lugn och mysig helg. Men det är skönt att vara tillbaka på jobbet igen. Hoppas på helvecka!
Läkaren har äntligen tagit tummen ur och skickat läkarintyget för Elina, samt intyg till vårdbidrag. Dom är ju lite roligta. Först tjatar dom om att jag ska ansöka. När ansökningen väl är färdig så säger dom att det inte är någon idé att skicka in den, eftersom man inte kan vabba och ha vårdbidrag samtidigt. Sen skickar hon ändå båda intygen. Hur tänker dom?!
Måste nog själv ta och ringa till försäkringskassan och fråga höra med dom. För egentligen låter det ju konstigt att man inte skulle kunna ha båda samtidigt. Någon med erfarenhet?


Snökaos

Lördag och inget vårväder idag. Det är iaf bara nån minusgrad, men det blåser isigt. Men dom har sagt att det ska bli snökaos, så man ska väl inte klaga.
Wilhelm hoppade på skidorna och åkte till farmor och farfar. Elina leker på sitt rum. Och själv väntar man på att Sussie ska vakna och ringa mig. Hon kommer nog hit ikväll. Vi ska ha en liten sy kväll hade vi tänkt. Mysigt.
Får se om vi hinner träffa mina systrar idag också. Vet inte hur länge dom tänkt sova idag, dom kom ju inatt.
nu ska jag koka lite kaffe!


Härliga fredag

En härlig fredag med riktigt vår väder! Skönt att få komma ut och jobba idag. Efter jobbet for jag till Sussie och drack en kopp kaffe. Hon ville fara ut och shoppa lite, så vi for på Strömpilen och handlade lite. Riktigt mysigt. Och ja, jag kom hem med ett par skor, två leggings, trosor och ett nagellack. Nöjd är jag.
Elina hade haft lite bajskalas på dagis. Eller jag vet inte, hon hade bajjat två gånger efter varandra. Men hon kanske inte var klar första gången... Dom va lite nojiga tror jag då det går magsjuka. Dom hade endast haft sex barn där idag. Hon har då mått bra och inte bajjat en enda gång sen vi kom hem. (Återigen bajssnack)
Inatt någon gång så kommer mina två småsystrar till stan. Dom bor i Kalmar, så det är inte så ofta vi ses. Så det ska bli jätte roligt. Wilhelm längtar och tyckte att dom skulle komma NUUU. Så det ser vi fram emot.
Vi hade lite fredagsmys. Barnen mumsade i sig popcorn russin och festis. Jag  satt bredvid och njöt av en mysig stund tillsammans. Sen busade vi en stund och jag försökte fånga dom på bild, vilket inte är så lätt. Blir oftast bara två suddiga fläckar. Men nån bra tror jag jag fick till iaf.


Tragisk

Äntligen är lillan frisk. Så imorgon blir det jobb och dagis för oss alla! Skönt att komma hemifrån. Nästa vecka hoppas jag att vi alla tre håller oss friska så jag får jobba ihop några dagar. Månadens lön är verkligen tragisk...
nu kom Wilhelm in efter att ha varit ute och lekt i snön och dom båda vill ha min fulla uppmärksamhet!


Så är det som småbarnsförälder

Här fortsätter vi med sjukstugan... Elina vaknade upp feberfri idag och jag vart så klart jätte glad. Men nädå. Hon kräktes några gånger igår och förrgår och idag kom det andra hållet! Genom både blöja och byxa. Slem var det sen. Lillstackarn. Hon sov då i 3 timmar efter lunch. Men va ändå trött ikväll. Men hon har kommit igång med ätandet iaf. Och det är en lättnad. Speciellt då hon bajsar hela tiden.
Kul att läsa om bajs va? Så är det som småbarnsförälder :P
Vi har då haft en ganska lugn och avkopplande dag. Inte många kraftansträngningar. Bara skotta, har ju kommit galet mycket snö. Är det bara jag som längtar efter våren och solen?


Lyxkväll

Jag och Lillan var vaken halva natten. Inte lätt att vara liten och ha hög feber. Hon vill inte riktigt äta eller sova, eller ja ingenting egentligen. Mycket gnäll på damen. Men samtidigt är hon väldigt mysig och kramgo! Och det väger ju alltid upp. Även Wilhelm har varit extra kramig idag. Kanske känner dom av att det är alla hjärtansdag idag?
Fin besök hade vi idag också. Sandra kom hit. Och god middag hade hon med sig också. Till och med lilla sjuklingen fick i sig lite :)
Imorgon hoppas jag Lillan mår bättre så vi kan jobba/gå på dagis på torsdag. Jag har för övrigt ett jätte viktigt möte på torsdag så jag hoppas verkligen att hon är frisk till dess. Annars vet jag inte vad jag ska göra av ungen...
nu blir det lite lyx kväll. Glass och Ben & Jerrys! :P


Sjuka

Dålig uppdatering då jag legat sjuk hela veckan. Och då jag äntligen har blivit frisk så har Elina fått hög feber. Hoppas det bara blir feber och är över på ett kick. Hann ju bara jobba måndag förra veckan. Så det vore ju skönt om man fick jobba några fler dagar denna veckan.
Helgen var barnfri för min del. Och i lördags trotsade jag förkylningen och vi for till moster Sussie som har flyttat. Lagade en fantastisk god middag, snackade skit och gick sen ut. Första gången på evigheter som jag går ut. Riktigt trevligt var det.
Lillan har varit hos sin extra familj i helgen. Så nu sitter jag och väntar på att dom ska komma med henne. Jag saknar henne så jag dör. Hon har varit borta ända sen i torsdags!! Saknar så klart Wilhelm lika mycket. Men han hämtar vi på dagis då Elina har sovit på eftermiddagen.


Pedodonti

Jodå, jobbade i måndags sen åkte jag och Wilhelm på den förbaskade förkylningen! Inte roligt alls...
Wilhelm åkte då till sin far imorse. Och sen åkte jag och Elina till pedodontin. Och det blev klart med att dom ska fixa till hennes tänder under sövningen den 29:e. Dom skulle även röntga för att se om dom sista 4 tänderna är på väg upp snart. När bör man ha fått alla sina tänder?
Elina är på dagis och Karln på jobb. Så jag håller på att skriva ihop vårdbidrags ansökan, så jag kan skicka iväg den. Då har man ju iaf gjort nått vettigt idag. Sen ska jag kurera mig. Åt soppa till lunch så det känns iaf lite bättre i halsen. Men man blir nog hemma imorgon också. Men sen hoppas jag på att kunna jobba på fredag.


Konstig dag

Yes! Idag blev Elina feberfri! Äntligen. Wilhelm däremot klagar på halsont. Men ingen feber och pigg i övrigt, så jag hoppas han mår bra och är redo för dagis imorgon.
Min moster Sussie har flyttat så vi tog oss en tur dit och tiggde oss lite kaffe. Jätte fin lägenhet. Hon får dock bara bo där till nyår då huset sedan ska rivas. Och det verkar ju helt puckat på ett sånt fint hyreshus... Men men..
Det är väl vad vi har gjort idag. Elina sov till halv fyra. Från tolv!! Så det blev en konstig dag faktiskt.
Just det. Sen va barnens farmor förbi idag. Vi bjöd på lunch och hon hade presenter till oss alla tre. Mycket uppskattat! :)


Tuff dag

Det har varit en tuff dag idag. Någon av mina barn vaknade på fel sida idag tror jag. Allt har varit fel. Så det har varit bråk och skrik som gällt här hemma.
Det var tänkt att vi skulle lämna Elina hos mina förldrar idag så skulle hon sova där medan jag och Wilhelm åkte på Barnloppisen. Men med min tur så startade inte bilen! -30 grader och motorvärmarstolpen hade gått sönder. Typiskt min tur. Men jag kunde till slut laga stolpen iaf. Men det var bara att slita ut ungarna ur bilen och gå in igen.... Så himla jobbigt när man lovat att göra något, så blir det inte så. Och ingenting kan man göra åt saken.
Efter att Elina sovit så var jag helt färdig. Så morfar fick ställa upp och hämta henne, så jag fick lägga all energi på Wilhelm. Han blir ibland helt uppspeedad och då måste man aktivera honom. Vi trotsade till och med kylan och gick ut och åkte lite pulka ett tag.
Nu har barnen nyss somnat. Jag lär nog också göra det snart. Har inte mycket kvar att ge känner jag. Så det blir lite serier tills jag somnar helt enkelt. Imorgon hoppas jag att barnen vaknar på rätt sida. Och gärna friska också. Tack!


Man kan ju hoppas

Barnen sover. Den febriga lilla flickan va trött och ville verkligen gå i säng kvart i sju. Hon kunde knappt hålla ögonen öppna. Så jag frågade om hon ville gå och sova, och då nickade hon och vinkade till Wilhelm. Sötnosen. Hon pratar ju inte, men är otroligt duktig på att visa vad hon menar genom att gestikulera! Wilhelm var också trött ikväll, men orkade till slut se klart sin kära Smurf film.
Saknar karln gör jag också. Så in i norden. Men på måndag kväll kommer han äntligen hem igen.
Helgen blir väldigt lång och lugn (man kan ju hoppas). Då lillan är sjuk och det är svinkallt ute så blir det inte roligare än att man måste hålla sig hemma och inomhus. Om det inte är nån som vågar trotsa Elinas snor och komma på besök....
Nu ska jag hänga upp tvätten och sen se Greys Anatomy! Upphetsande fredagskväll! ;)


Vårdbidrag

Nu har jag och lillan varit en sväng på Barnmottagningen. Efter lite påtryckningar har jag gått med på att ansöka om vårdbidrag. Igen. Men jag är tveksam. Tycker inte det är värt att lägga ner nån energi på det hela, då det är fruktansvärt svårt att få igenom det. Speciellt för barn som ännu inte fått någon diagnos.
Sen fick jag höra att om läkaren skriver ett bra intyg så behöver försäkringskassan inte dra av 25% varje dag av Elinas vab dagar. Och det vore ju toppen. Hon lär ju behöva dom ändå.
Sen är lillan på väg att få öroninflammation igen. Jag hoppas hon slipper. Men rött och vätska bakom örat hade hon. Har äntligen fått ny tid för operation, 29:e februari. Så jag hoppas verkligen att hon är frisk den här gången!


Välkommen Elsa

Imorse blev man faster till världens sötaste lilla Elsa! En liten skrutt på knappt 3 kg. Nu längtar jag tills man får träffa lilla sötnosen.
I övrigt fick man jobba idag. Men när jag kom och hämtade Elina så hade stackarn fått tillbaka febern. 39 grader het och inte den lyckligaste ungen i stan. Någon annan som inte var så lycklig va Wilhelm. Då vi hämtade honom så hade han ramlat och slagit näsan så det kom blod. Väldigt traumatiskt tyckte han. Han slår sig väldigt sällan, så han tycker det är lite obehagligt då han blöder.
Elina sover redan och Wilhelm tittar på Smurfarna (för femtielfte gången). Men han är ganska trött så han ska snart få skutta i säng. Jag ska göra ordning inför morgondagens möte på Barnmottagningen och sen skutta i säng jag med. Känner mig helt sliten då jag hade svårt att somna (då jag väntade ivrigt på sms om Elsa). Så klart!


Årets sms

Elina är äntligen feberfri. Bara lite hostig och snorig nu. Så imorgon blir det dagis för henne igen. Och jag ska jobba! Otroligt skönt ska det bli. Men däremot blir vi hemma igen på fredag, då Elinas dagis har stängt för planeringsdag. Men men. Vi får hitta på nått skoj då. Kanske svänga förbi jobbet en sväng så hon får se mammas jobb :)
Jag har sovit konstigt inatt. För jag har riktigt ont i nacken och axlarna. Känns som att en av kotorna i nacken har krossats eller nått. Hoppas det är bättre imorgon. Då man ska bära och lyfta små barn.
Nu är jag färdig som artist, så jag ska lägga mig och se mina serier och vänta på årets sms. Som borde komma inom några timmar. Mer än så säger jag inte ;)


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu