En pepparkaksgumma

Har nyss skickat in en luciabild på barnen. Är inte ett dugg nöjd med bilden, dom ville inte riktigt vara med på det hela. Iaf inte den äldre. Men jag tänker inte tvinga. Så det fick bli en bild där båda syns, även om jag inte är helt nöjd.

Här bjuder jag iaf på en liten pepparkaksgumma. God som stryk också!

 

Hon tyckte iaf att det var roligt att fotas! :P

 

Näpp. Hoppas på att dottern ska somna snart. Hon som alltid sov, sover aldrig nu för tiden. Insomnia.

Ska lägga mig i sängen och göra ett tredje försök att se fejsbok filmen "The social network"PokerFick en förfrågan om att länka till onlinepoker.se i min länklista här på bloggen.
Självklart gör jag det. Är ju själv intresserad av poker, och allt som hör till.
Onlinepoker.se är en nystartad sida som skriver och tipsar om online poker.
En bra sida för pokerspelare som vill förbättra sitt spel, och för nybörjare.
Jag hoppas att det går bra med sidan, och jag kommer självklart att hålla mig uppdaterad där!
Update

Lång tystnad från oss igen. Men jag har fullt upp. Och många tankar, och då orkar jag verkligen inte med att blogga...

Tänkte iaf uppdatera lite om vad som händer.

Wilhelm fortsätter att vara trotsig. Samtidigt som han blir mer och mer kramig och pussig. Allt ska göras själv numera.
Hade inskolningssamtal på dagis idag. Och han trivs super bra där, och ska nu vara utan blöja även på dagis. Deras förslag. Han säger till på dagis nu när han vill gå på toaletten.

Elina har inte ätit nått själv på en vecka nu. Hon har fått två små tänder, vad hon nu ska med dom till... Vi kämpar på med sjukgymnastik och maten. Nu i december blir det MR av hjärnan och ryggmärgsprov. I januari remiteras hon till Drottning Silvias barnsjukhus.
Hon har passerat 7 kg sträcket äntligen. Remiss även till bups specialistteam för barn som inte äter. Om det inte blir bättre med maten efter det, så opereras det in en knapp på magen på henne.

Imorgon väntas ett möte här hemma. Ska få stöd i hemmet nu. Känns lite si och så med det. Har ju inte velat få nån hjälp utifrån. Men jag vill inte belasta nån längre. Och ja, det behövs ju. Får se om det kan gå via LSS, eller inte. Det är ju svårt när man har ett barn utan diagnos. Men förhoppningsvis blir min moster anställd och får komma till undsättning.

Huset är färdigt nu. Så nu ska det bara städas ur lite, sen ut till försäljning. Skönt om man kan få det sålt så man kanske kan slippa månader som denna. Med räkningar på 14 000 kr då man är ensamstående med två småttingar.

Väntar på beslut om vårdbidrag. Det tar tid, tydligen. Har då inte hört något ännu, och papperna lämnades in för över två veckor sen.

Allt går sönder också. Bilen, datorn ja, allt det viktiga. Eller rättare sagt nödvändigast. Kanske måste spela på lotto och hoppas på tur så man kan köpa nya prylar.
Har jag klagat färdigt nu?

Samtidigt händer nått roligt just nu. Men det håller jag tyst om än så länge ;)

Barnfri

Idag har jag varit huslig. Barnfri idag, så jag har borrat upp lite grejer och tvättat, diskat och städat. Dessutom for jag iväg en sväng på bolaget och ica och handlade.

Tänk att det bara är en månad kvar till julafton. Jag hänger verkligen inte med känner jag! Vet knappt vilken månad det är :P

Nä nu ska jag ta och dricka en kopp kaffe sen fortsätta städningen (nej, det tar aldrig slut).

Award

Utmanad av Anna - Roligt! Bättre sent än aldrig som vi brukar säga :P-Som vinnare ska du kopiera in denna i din blogg.
-Tacka och länka till den du fick priset av.
-Skriva 7 saker om dig själv.
-Skicka vidare awarden till 7 av dina vänner.

* Jag har myror i brallan. Hatar att sitta still och inte göra någonting.
* När jag är själv i bilen så är det hög volym och sjunga med som gäller. Även om det låter illa.
* Jag är alltid stressad. Även om jag inte har någon orsak till att vara det.
* Jag gråter nästan aldrig. Väldigt väldigt sällan.
* Jag hatar bilförare. Blir arg och bitter för att alla gör fel i trafiken!
* Jag ser aldrig på tv. Det jag ser, ser jag på datorn.
* Det pirrar i min mage för att någon gör mig väldigt glad.

Jag skickar denna award vidare till:
Linn
Malin
Thowe
Tessan
Carro
Daniel
Frida


Självständighet

Hej kära vänner. Här är det mycket som händer, och datorn har fått vila ett bra tag. Skönt för han håller på att ge upp snart tror jag!

Jag har haft en fantastik helg! Kunde inte bli bättre faktiskt. Och jag är glad, så glad! :)

Elina har inte haft en lika bra helg. Drack själv en gång i fredags och sen drack hon inte en droppe under helgen. Trodde jag skulle dö när jag testade ge henne igårkväll och hon faktiskt tog flaskan! Lycka. Börjar ju få lite panik över att hon fortfarande matvägrar totalt. Kommer hon aldrig äta själv igen? Men ja, det är bara att kämpa på. Både för henne och mig.

Wilhelm har verkligen blivit trotsig nu! Jobbigt. Känns som att jag har nog att göra. Och det är inte roligt när allt ska bli en kamp. Men samtidigt är han duktig på att klara sig på egen hand. Han vill göra mycket själv, och behärskar det. Han säger till när han ska gå på pottan, och klarar det på egen hand. Klär av och på sig kläderna själv. Osv.

Jaja, nu får jag besök! Lovar att uppdatera mer inom kort!

Man kan aldrig lita på det där folket!

Snabb uppdatering innan vi ska ner på stan och försäkringskassan. Att jag äntligen tar tag i det! Bra av mig! :P

Nya prover idag. Fick veta nu att dom visst var förhöjda. Vilket dom inte sa igår. Då sa läkaren att det såg bra ut! Man kan aldrig lita på det där folket!

Känns jobbigt att Elina måste fasta innan proverna. 12 timmar utan mat för en bebis som matvägrar och knappt får i sig den näringen hon behöver! Men på det planet är det skönt att ha en bebis som aldrig känner hunger. Och man tror att hon glatt ska ta flaskan efter 12 timmars fasta och sluka hela den på några röda. Men nä. 80 ml tycker hon är tillräckligt.

Vem säger att man inte kan tvinga ett barn att äta? Tacka vet jag sond!

Nu ska jag ta och samla ihop alla papper som ska med, sen klä ungen som nyss kräktes ner hela dressen.
Mer update i eftermiddag!
Ha en bra dag!

Luktade skunk

Tusen tack för alla underbara kommentarer, sms och samtal!
Har inte riktigt ork och tid att svara på alla. Men några hann jag beta av idag iaf.

Idag togs 1 av 3 prov. Jag ville göra bort det så fort som möjligt så vi tar varje morgon i tre dagar.
Inför Elinas mr så måste hon sövas!! Jag känner paniken över det hela redan nu. Jag är livrädd för sånt. Har aldrig blivit sövd själv. När Wilhelm föddes och moderkakan inte kom ut så ville dom söva mig. Jag fick sån panik att det svartnade för ögonen. Jag skrek verkligen som en crazyperson!

Men det kommer självklart att gå jätte bra! Och jag hoppas att det går fort. Alltså att hon vaknar direkt efteråt. Kommer att vara riktigt jobbigt när dagen kommer. Och vi har inte fått nån tid än. Men lät som att det inte var allt för långt bort.

Wilhelm har åkt till sin far över helgen! Skulle egentligen dit imorgon, men eftersom det blir en tidig morgon imorgon också så känns det bättre om han får sova ut. I morse när jag väckte honom trodde han att det var mitt i natten. Stackars pojken min. Och vällingen vägrade han dricka. Tills vi skulle åka iaf. Så han fick dricka lite i bilen :P

Jag var smart idag också. Skulle koka upp några av barnens nappar. Självklart ringer jag ett samtal medans jag väntar och lämnar köket. Sätter mig i soffan i godan ro. Sen börjar det lukta skunk. Förbannat! 8 st åt skogen. Dom smälte samman. Vet inte ens om kastrullen går att rädda. Är man lite sliten må tro?

Nu har Elina fått sista målet. Hon ska vara fastande vid provtagningarna... Så jag ska ta och lägga mig i sängen och se mina serier och sen förhoppningsvis sova gott hela natten! :)

Bjussar på två bilder på barnen.

Elina som busar med sin gammelmoster/fadder:Wilhelm bakar muffins och ser galen ut!
Tråkiga besked

Idag är ingen roligt dag. Massa besked och nytt som händer kring Elina.
Jag har ju så klart förstått att hon är sjuk. Men inte riktigt insett det fullt ut. Och aldrig tänkt tanken på att det faktiskt kan vara något allvarligt. Man kan nog inte tänka så som förälder. Det går bara inte. Blockat

Idag ringde iaf imunnologen. Elina har fel på immunförsvaret. Det finns ingenting att göra åt saken. Bara att acceptera. Många tankar. Miljoner. Jag ska ta och lägga fram papper och penna för att snabbt kunna skriva upp mina frågor som kommer då och då.

"Pojken i bubblan". Hur kommer livet att se ut för min lilla tjej. För oss som familj. Om vi inte bör gå på Strömpilen och handla med henne. Hon inte bör vistas på platser där det är mycket folk. Hon kommer ju aldrig kunna gå på dagis. Kommer Wilhelm att kunna gå kvar? Listan kommer bli en mil lång. Minst!

Dom har iaf misstanke om vad som är fel på Elina nu. Alltså förutom det med immunförsvaret. Hoppas innerligt att dom har fel. Visst vill jag ha besked. Jag vill ju veta vad som är fel på min dotter. Men inte det här, nej tack!
Sedan misstanken om detta kom fram så viskar alla till mig. Obehagligt alltså. Jag kör iaf på som vanligt. Försöker iaf. Måste vara stark för barnen.

Nu blir det en massa prover och röntgen och undersökningar. Och ev en trip till Drottning Silvias Barnsjukhus.
Imorgon ska även tas nya prover på Elinas immunförsvar. Dom ska kolla antikroppar och sånt. Nu sen hon fick det andra vaccinet på bvc. Dom ska även testa mig och undersöka mitt immunförsvar. Och är det något avvikande där, så testas även Wilhelm.

Sovande sessa

Så här sover en prinsessa. Eller ja, iaf min lilla prinsessa. Ser bekvämt ut.Tidsuppfattning

Hela familjen sov till åtta idag. Mycket skönt. Morgonen flöt på bra. Elina är dock väldigt tät och hostig och rosslig. Mindre roligt. Tycker att det borde börja ge med sig.

Läkaren som hade lovat att ringa igår, ringde aldrig. Blir man förvånad? Nee...
Men idag är vår PAL tillbaka och ska ringa. Hon har inte heller ringt än. Skulle ringa på morgonen var det sagt. Verkar som att läkare inte riktigt har någon tidsuppfattning.

Nä, nog klagat. Dags att göra nån nytta idag!

Jag vill mysa

Har fått massor gjort idag, och det känns bra för själen. For dock aldrig och skrev ut. Kändes såååå jobbigt. Och Elina har sovit mest hela dagen. Nya tag imorgon kanske!

Elina sover i skrivande stund. Wilhelm pratar med sig själv i badet. Själv sitter jag på toalocket och pickar på datorn. Och håller sällskap så klart! :P

Wilhelm är blöjfri nu! Händer nån olycka då och då. Men oftast är han super duktig och säger till, springer själv in till badrummet och sätter sig på pottan. Han vill dock inte vara blöjfri på dagis. Bara hemma säger han bestämt.

Nä nu får han inte bada nå mer. Jag vill mysa!

Samtal

En hel del samtal har jag hunnit ringa idag. Skön känsla som man får efteråt! :)

Det gick tydligen inte att lämna Wilhelm på dagis idag. Så han kom hem kvart över tio. Efter ett tag så klädde jag på han och gick dit och lämnade honom, utan problem!
Han hämtas klockan tre idag eftersom han nu går på heltid. Jag måste iväg och skriva ut papperet, och sen skicka iväg det.

Skulle behöva ringa försäkringskassan också. Hatar att ringa till dom... Du har plats 3253535 i kön.... Men man har ju inget annat val. Måste få veta hur jag ska göra för att ansöka om tillfällig föräldrapenning för Elina när vi varit inlagd. Det blir ju i efterskott. Hade ingen aning om att det gick att göra så, så jag ligger efter...

Nä nu ska jag ta och väcka upp dottern och he henne mat!

Natusan First Touch

Jag fick via Buzzador testa Nastusan first touch våtservetter och zinksalva.

Var dock ingenting för mig. Tycker inte att våtservetterna var effektiva. Salvan var bättre, men hade en

tendens att klumpa sig.

Kommer inte att köpa dessa produkter i framtiden, men var ändå roligt att få prova dom.

 

 En skyddsängel har flyttat in

Det är tyst här inne. Men det är helt enkelt för många tankar som snurrar och för mycket snor som rinner...

En sjukhusfri helg vart allt annat än sjukhusfri. Både igår och i lördags nös Elina upp sonden. Så det var bara att åka in och få den insatt igen...

Annars har vi inte gjort nått speciellt i helgen. Myst här hemma. Skönt det.

Idag har jag en del att fixa. Har lite samtal som måste ringas. Vart inte mycket av det förra veckan, då jag inte hade någon röst. Så det är dagens uppdrag. Sen måste jag åka iväg till Teg och skriva ut ett papper. Ibland suger det att man inte har någon skrivare. Det är inte ofta jag skriver ut saker så det känns inte värt att köpa en. Men varje gång man måste skriva ut något, så måste man iväg. Bara för det. Känns lite dumt. Men men...

Ni undrar säkert hur det gick hos neurologen. Orkar inte skriva så mycket om det, annat än att det skrivits lite remisser och nya prover ska tas. Eventuellt måste vi även ner till Drottning Silvias och göra en muskelbiopsi. Beroende på hur dom nya proverna ser ut.

Igår på sjukhuset fick jag nästan tårar i ögonen. En tio (?) årig pojke kommer fram och ger mig en skyddsängel åt min bebis. Mamman hade virkat den! Tänk att det finns sånna människor? Goda människor. Det är verkligen rörande.

Näpp. Tanka på mobilen så jag kan börja mitt ringande. Först på listan är patientombudsmannen på sjukhuset. Orkar inte gå in på varför. För det är en tok lång historia. Kan bara säga att det är sjukt hur sjukvården ser ut idag, och att tydligen kan vem som helst få bli läkare!

Ha en fin dag!

Jag och wilhelm gjorde tigerkaka. Elina ti...

dsc00162 (MMS)

Jag och wilhelm gjorde tigerkaka. Elina tittade på. Tråkigt bara att mitt konstiga barn inte gillar den... Vi har lite mys iaf.Heltid

Prinsen är hemma igen. Fast jag vet inte om han är min prins just nu. Han har skrikit konstant i en timme. Sen vi kom innanför dörren. Vi var ute på gården efter dagis och åkte lite bob. Jag sprang som en galning och hostade som en galning också. Smart sätt att bli frisk på va? Men vad gör man inte för sina barn.

Nu är han tyst och leker på sitt rum iaf. Han ropar: Mamma, Wille sluta skrika nu. Jag vill leka en liten stund.

Den minsta har fått feber. Hon sov 3 timmar här på förmiddagen, efter sovmorgonen(!). Och nu låg hon och lekte medan jag försökte få i Wilhelm mellis. Men hon slocknade. Trots att Wilhelm satt 2 meter ifrån och skrek så högt han bara kunde. Får se hur tempen ligger när hon vaknar. Man är ju lite nervös att hon ska få lunginflammation. Eftersom hon har immunbrist så är det vanligt att dom får det.

From måndag börjar Wilhelm på dagis på heltid. Det gör självklart ont i hjärtat, men det blir bäst så. Både för honom själv och lillasyster. Eftersom vi är på sjukhuset hela tiden så är det ofta som vi inte hinner hämta honom i tid, och är vi inlagda så måste ju nån annan hämta.. Så ja, det blev heltid. Även om det kanske inte alltid behövs. Men då finns iaf möjligheten att han är lite längre om det skulle behövas.

Nu kommer Wilhelm in och undrar vad mamma gör. Han är inte intreserad av att höra hur det här med blogg och internet funkar. Han vill se smurfarna!


Sovmorgon på Plommonv.

Jag vaknade upp och kände mig helt pigg och utvilad. Men antog att det fortfarande var natt eftersom båda barnen sov. Fick mig en chock när jag kollade på klockan och den visade sig vara 8!!! Jag klev upp och kokade kaffe. Drack en kopp i lugn och ro. Sen gjorde jag välling åt dom båda. 8.20 gick jag in i sovrummet igen och då satt Wilhelm upp i sängen. Och han var grymt imponerad över att båda vällingflaskorna var klar och stod på diskbänken!

Han var inte på dagis förns klockan var närmare 1o. Men det gör ju ingenting. Han fick åka bob dit. Och tokiga unge åkte bara en liten bit, sen "orkade" han inte åka mer... Han ville väl hellre gå helt enkelt. Men det tog ett tag för oss att ta oss den lilla biten vi har till dagis. Av och på bobben hela tiden :P

Läkaren ringde och kollade hur vi hade det. Och eftersom det går bra för oss här hemma behöver vi inte åka in nått idag. Skönt det. Efter Elinas 12 mål så ska vi åka och handla. Får jag med mig mor, så ska jag passa på att bunkra upp med lite saker. Toalettpapper och blöjor och sånt. Annars blir det nog bara maten som inhandlas. Är lite bökigt att släpa på allt själv, samtidigt som man ska få med sig Elina!

Har faktiskt tryckt i mig lite lunch, så nu ska jag ta mig en kopp kaffe och läsa lite bloggar innan det är dags för matning! :)
Hon tog ju flaskan imorse också! Hela 30ml fick hon i sig på egen hand. Hoppas på lite större mängd den här gången. Vill bli av med sonden så fort som möjligt. Är ju bara en massa bök med den. Och inte är det roligt heller att ha en slang i näsan när man är snorig. Nä, fy!Snö snö snö

Nu är köket snart klart! Bara nytt kakel, sen är jag nöjd.

Det har kommit sjukt mycket snö idag. Wilhelm är glad. Han har längtat efter snö hela sommaren. Imorgon får han åka bob eller pulka till dagis! :)

Jag och Elina ska väl bara hålla oss hemma och se till att bli friska! Jag har knappt någon röst alltså. Har lite papperarbete framför mig. Vårdbidrag som ska fyllas i och lite annat sånt.
Sen borde jag dra en vals med damsugaren också. Innan dammråttorna äter upp oss här hemma.

Blev inte mycket gjort idag eftersom dom var här och bytte köksluckorna. Men en maskin tvätt hann jag med iaf. Alltid nått. Och så fick vi ju besök. Gott fika hade dom med sig också. Tur det, då jag inte vågade gå och göra mig nå mat när han var i köket och grejade. Töntigt kanske, men jag ville inte vara ivägen :P

Nä nu ska jag och min hosta ta och hoppa i säng tror jag. Ska bara tanka i lillan lite mat. Och på tal om det. Idag har hon varit super duktig! Dom sista två målen har hon tagit flaskan själv! Hoppas det håller i sig :)
Natti natt

Vi har kvällsmys hela familjen framför sva...

dsc00158 (MMS)

Vi har kvällsmys hela familjen framför svampbob.En släng magsjuka

Nu är vi hemma på permission tills på fredag! Super skönt!
Förkylningen börjar ge med sig. På mig iaf. Känns lite bättre idag. Kan vara inbillning också. Elina hann även med en släng magsjuka, och fick ligga med dropp. Men innan lördag måste vi vara friska iaf. Då händer nått kul.

Idag håller dom på att byta skåpsluckor här hemma. Äntligen. Är dock ganska rörigt. Får se hur vi gör efter att vi hämtat hem Wilhelm. Kanske smiter iväg och tigger till oss mellis hos mormor och morfar.

Mostern ringde nyss. Dom ville komma och hälsa på. Så mormor och båda mostrarna kommer hit på ett tag! Trots att vi är förkylda. Kul med lite besök. Se människor utan vita rockar, det är nästan lyxigt ju! :P

Nä nu ska jag se om lillan tankats klart (nä hon vill fortfarande inte äta!!) så jag kan hoppa in i duschen innan dom kommer! Kan ju vara trevligt :P

Lite bilder

Jag är helt slut. Hostar och snorar som aldrig förr! Elina också för den delen. Smeknamnet för idag är således Grisen. Hon snarkar ju även i vaket tillstånd.

Trots förkylningen hade jag mor på besök. Fick lite gjort i hemmet iaf. Rensade bland Wilhelms gamla vinterkläder. Har en del som ska säljas. Blir nog så enkelt som blocket faktiskt. Är ju bökigt att hålla på att skicka.
Bar äntligen ner en garderob som inte gjorde nån nytta alls här. Stod bara i vägen. Den stod i Wilhelms rum när vi flyttade in, och den fick inte plats, så vi bar ut den just utanför. Då stod den istället och nästan blockerade ingången till vardagsrummet. Så det var skönt att äntligen få bort skiten! Disken tog mamma hand om! Tack! :P

Nu är det dags för sängen här på Plommonv. Måste nog ställa klockan imorgon så vi hinner med allt här hemma innan vi ska tillbaka till sjukhuset. Har ingen aning om vad som sker imorgon faktiskt. Blir väl iaf vikt och ronden.
Hon äter fortfarande inte. Vägrar helt och hållet. Varför kan man undra... Men ikväll åt hon faktiskt lite! Allt är bättre än inget. Och hela 50 ml fick hon i sig. Duktig tjej! :)

Nä fixa iordning det pipande monstret (dropp pumpen heter så numera) och sen kanske unna sig lite glass till nån serie innan man slocknar! :) Så får det bli! Och uppgift till mig själv imorgon blir att ta lite bilder. Är dålig på det nu...

Här kommer iaf bild på Elina när hon testade hoppgungan för första gången!Vart trött rätt så fort. Så hängde hon bara så där :P

Bjussar även på en glad liten pirat:Vinterprojekt

Här har vi fått sova hyfsat bra inatt. Lillan iaf. Jag har väl sovit ganska "lätt". Blir nervös över att hon ska hosta upp sonden. Inte så mysigt nä.

Tvätten är igång. Projekt walk in closet påbörjat. Lite smått iaf. Funderar på om man skulle ta och måla om där inne. Men det får bli senare i så fall.
Det är bra att ha lite projekt på vinterhalvåret.

Elina ligger och sover. Snarkar som en liten gris gör hon också. Men snart är det snarkat färdigt för det är dags för mat. Känns så jobbigt då hon sover. Att väcka upp henne för att se om hon tar flaskan, vilket hon inte gör. För att sedan lägga ner henne igen och koppla på pumpen... Men hon måste ju få chansen iaf.

Nu tror jag tvätten är klar. Hänga upp den, sen mata. Kanske bör äta något själv också. Får se om jag hittar nått. Är rätt så tomt här hemma eftersom vi knappt varit hemma nu... Kanske gulla med mor om att köpa med sig lite mat och komma hit och umgås...

Julklappar

Kan inte svara på era fina kommentarer. Kan inte kommentera alls faktiskt.

Elina är mega hostig. Riktigt obehagligt faktiskt. Hoppas det är bättre för henne imorgon. Och att hon kan sova lite bättre nu under natten. Hon vart som bara tvär sjuk den här gången.

Har iaf slagit in lite julklappar ikväll. Roligt! Tar gärna emot klapp tips från er. Till barn. Har redan valt ut en till brorsonen Harry iaf. Något jag egentligen ville köpa till hans ettårsdag, men det fanns inte på det stället jag var på. Men nu har jag hittat en som kommer att bl perfekt!

Man kanske skulle kolla runt i lite webb butiker och se om man hittar nått roligt.
Nu tjuter iaf pumpen så jag ska koppla av, och sen ska jag lägga mig. Har ont i halsen och känner mig inte alls kry faktiskt. Verkar vara förkylning på gång. Fyyy...

Exorcisten

Alla prover såg bra ut igår så det blev permis över helgen! Skönt.

Igår åkte jag och Elina ut till Sävar och min gudmor och hennes familj. Vi åt gott, drack gott. Skrattade, badade badtunna, skrattade, åt gott, hade lite ansiktbehandlingar och skrattade.
Verkligen en toppen kvälll hade vi!

På eftermiddagen kom mina föräldrar och hämtade upp oss. Vi åkte direkt till bror med familj där det vankades go palten! :) Riktgit gott. Och ananaspaj med glass till efterrätt. På det ställer får man också alltid god mat!
Harry busade på. Det är fart på den lilla killen nu! Och humor har han också. Sötbullen!

Elina var däremot en dålig gäst. Satt vid matbordet och kräktes "ala excorsisten"... Kom hem. Kollade tempen. Feber. Hostig och snorig är hon också. Och inte ätit en droppe själv sen i torsdags.

Nu sover hon gott iaf. Och jag ska ta och städa undan lite. Eftersom vi nte varit hemma så är det stökigt som tusiken här hemma. Hatar när det är oreda här hemma.

Var tänkt att vi skulle dra på loppis i Obbola imorgon, men med tanke på Elinas feber så håller vi nog oss hemma istället. Hade hon inte haft sonden så hade jag nog ringt mina föräldrar och gullat med dom att ha henne några timmar, men det känns fel. Blir så nojig också. Igår fick jag faktiskt ringa upp till avdelningen då det hade blivit total stopp i sonden. Men dom gav mig lite tips så det ordnade till sig! :)

Pip

Tusen tack för fina kommentarer.

Elina har ikväll ätit för första gången igen. Duktig tjej. Även om det inte är några stora mängder så är det ett stort framsteg då hon inte tagit en enda droppe själv. När vi kom in på sjukhuset visade proverna redan på svält. Det går så fort för henne. Vi blev iaf omdelbart inlagda och sonden sattes tillbaka.

Idag vaknade hon upp med ögoninflammation på båda ögonen. Rätt så rejält också blev det senare under dagen. Vaknade upp och kunde inte öppna sina små runda. Läkarna ska kolla på det imorgon. Hon har varit rätt trött och hängig idag så vi antar att hon har nått i kroppen. När har hon inte det?

Var tänkt att vi skulle gå på permis först imorgon, men när hon äntligen tog flaskan så kändes det som att vi gott kunde åka hem över natten. Är ju skönt både för henne och mig att få komma hem ett tag och känns lite lugn. Vara på hemmaplan så att säga. Och nu och vi fått med oss en dropp pump hem också. Så nu får iaf en av oss sova gott om nättern ;) Självklart inte jag då.

Om allt ser ok ut imorgon och hon mår okej, så får vi åka på permis över helgen. En neurolog ska kolla på Elina till veckan eftersom hon inte utvecklas som hon ska. Eller alls för den delen. Och vi blir inte utskrivna innan dess. Sen ska hon även fotas. Fotona ska samlas i hennes journal som ska skickas till olika experter. Eftersom hennes symptom tyder på ett syndrom och man inte vet vilket man ska leta efter och det finns så sjukt mycket. Även en remiss för huvudet är skriven.

Allt det här är otroligt tungt för både mig och barnen. Det är svårt att leva ett "normalt" liv. Elina är alltid Elina, även om hon är ett speciellt barn. Men det vore så himla skönt om vi snart kunde få en diagnos. Så vi kan få förståelse och att hon får den hjälp hon behöver. Så att vi alla kan leva ett mer normalt liv. Att inte kunna planera och inte veta hur dag från dag ser ut, är väldigt påfrestande. Allt som tidigare har varit så självklart är inte lika självklart längre. Och att se Elina må dåligt gör så fruktansvärt ont i mig. Allt jag vill är att hon ska må bra. Båda mina barn. Har dom inte varit med om tillräckligt snart?

Det är många tankar just nu iaf. Som ni säkerligen förstår. Nu håller Elina iaf på att få "mat" och pumpen tjuter hela tiden. Går bra för mitt lag ;)
Sen väntar sängen. Min säng. Min alldeles egna säng. Ska bli otroligt skönt.Vägrar fortfarande att äta. Och har dessut...

dsc00144 (MMS)

Vägrar fortfarande att äta. Och har dessutom fått ögoninflammation i båda ögonen. Skönt att sova i 4 timmar, fast mamma tyckte det var tråkigt så hon sov också sista timmen.Har fått första fyllan! Lugnande alltså...

dsc00142 (MMS)

Har fått första fyllan! Lugnande alltså...Jag och mamma fick flytta in... Dom är ing...

dsc00141 (MMS)

Jag och mamma fick flytta in... Dom är inge snäll med mig här ska ni veta. Mamma uppdaterar er senare!Vad i hela... Hittade en cykel utanför sju...

dsc00130 (MMS)

Vad i hela... Hittade en cykel utanför sjukhuset.Snälla lilla flicka, ÄT!!!!

I söndagskväll började Elina äta sämre igen. Och i måndags fick hon ju vaccin. Självklart fick hon 39 graders feber och var gnällig och hängig. Igår hade hon 38 och idag är hon än så länge feberfri.
Hon har ätit sämre och sämre, och nu äter hon nästan ingenting. Gud va less jag blir.

När hon äntligen hade gått upp bra i vikt och allt flöt på ganska bra, så kommer det här! Elinas läkare ringde igårkväll iaf. Hemifrån, lite pinsamt måste jag säga... Och hon hade informerat läkaren som jobbade natt om att Elina eventuellt skulle komma in under kvällen/natten. Men det är sjukt svårt att veta om man ska åka in eller inte. Speciellt när man har ett annat barn hemma också. Man vill ju inte direkt åka in i onödan då.

Hur som helst så fick hon i sig 70 ml vid sjutiden och hela 5 skedar gröt!!! Inte illa! Kändes ju lite bättre då.
Sen vid halv elva fick jag i henne 20 ml och sen har hon stenvägrat hela natten. Vid sju fick jag i henne 60 ml. Men hon vill verkligen inte ha något! Var till och med svårt att få i henne hennes mediciner i morse! Hon ser äcklad ut så fort hon får in nått i munnen. När man ger henne nappen är det samma sak, tills hon inser att det inte är mat utan bara nappen.

Läkaren skulle ringa upp nu på morgonen. Men vad är morgon för henne egentligen? Klockan är ju redan 10. Elina är inte alls pigg idag. Hon kissade pytte lite igår vid 2 tiden och sen kissade hon pytte imorse, helt koncentrerat var det också. Så det känns ju inte så bra...

Ska ta och hoppa in i duschen och sen ringa upp till mottagningen och höra hur dom tänkt sig. Elina har ju inte förmågan att komma igång av sig själv med matandet när det blir så här. Hon blir ju så fort slut på.

Wilhelm min älskade pojke tog iaf sovmorgon idag till kvar över åtta!!! Minns inte när det hände sist. Jag och Elina gick dock upp strax innan sju, så jag fick ju inge extra sömn. Men så skönt att ta det lugnt på morgonen. Göra ordning Elina i fred och dricka morgonkaffet och faktiskt njuta av det!
Och han var väldigt duktig och snäll på morgonen. Var inge tjafs om nått! Så himla skönt. Och det behövde vi efter gårdagen som bestod enbart av bråk, skrik och tjafs!

Näni, duschen var det. Ska bara bättre på att uppdatera er!

Lite tunnare

Har tappat 5 kilo och kommer nu i alla mina byxor. Även mina favvojeans som jag inte kunnat ha sen innan jag blev gravid med Wilhelm. Känns riktigt roligt! Och det är roligt att gå och köpa nya kläder igen :P

Sitter och funderar över julen. Det är ju inte länge kvar nu har jag insett. Att det redan är november alltså... Har ingen aning om vad vi ska hitta på under julen faktiskt. Ska väl ha en massa julbak och pyssel med barnen. Tänker iaf inte köpa så mycket julklappar åt dom iår. Förra julen så hade Wilhelm så många att han vart less mot slutet och ville inte öppna dom sista. Dom är ju så pass små än. Och så får dom ju från andra håll, så det brukar bli en hel del.

Fast det brukar ju låta så, men ändå köper man en massa :P Men jag ska försöka. Har redan köpt några småsaker, mest till Wilhelm än så länge. Skulle ha kommit på något bra, nyttigt åt dom. Något som dom behöver. Men vad?

Jaja, nu har Elina äntligen vaknat efter några timmars sömn. Så nu ska vi mysa och leka innan vi ska iväg och äta pizza med Sandra! :)


Sömn är bra skit

Har lite tråkigt. Elina har sovit så himla länge. Lät hon sova lite extra innan jag väckte upp för matning. Och hon åt lite sovandes, och sover fortfarande! Men det gör ingenting. Hon behöver väl det efter vaccinet kanske. Hon är himla söt när hon sover. Ja, vaken också.

Här satt hon och flinade upp sig för mamma:Bvc läkarkoll

Bvc och vaccin för lillan idag. Gick bara fint! Även om det var lite rörigt när dom började fråga en massa kring Elina om alla utredningar och allt. Är så himla jobbigt att dra upp allt om och om igen. Men jag höll mig kortfattad och svarade bara på det dom frågade om. Finns som egentligen ingen anledning till att dom skulle vara insatta i Elina. Allt sköts ju på barnmottagningen nu för hennes del. Dom var nog mest bara nyfikna.

Hoppgungan var hon nyfiken på. Inte direkt så hon tyckte att det var roligt. Och hon vart fort trött. Hon har ju som ingen styrka i kroppen. Hon orkar inte ligga på mage mer än nån minut och orkar inte sitta och leka speciellt länge, även om jag då håller i henne. Hon kan så klart inte sitta själv än. För två veckor sedan kunde hon inte sitta i sittdelen till vagnen. Men det har hon blivit mycket bättre på nu iaf. Vi övar och övar på allt det fysiska just nu. Och det är jobbigt för henne, men roligt när man ser resultat, även om det bara är ett litet, litet framsteg. Typ att hon kan ligga på mage i 1o sekunder extra ;)

Wilhelm är hos sin far tills imorgon. Så jag ska ta och passa på att rensa lite här hemma. Som vanligt ungefär. Ett hem bygger man på hela livet sägs det ju.
Ska försöka ringa lite samtal också. Har redan hunnit med några iaf.

Igår var Evelina här på besök. Hade en riktigt mysig eftermiddag tillsammans! Var en snabbis på strömpilen. Och jag hann ändå med en hel del shopping, trots att vi inte var där nå länge.
Sen fick jag mig en klippning. Hur skönt som helst! Tragiskt att man bara klippt sig 1 gång sen Wilhelm var nyfödd.... Men nu känner jag mig som en helt ny människa. Känns lite bättre i själen ;) Ska bara ta tag i färgningen snart också. Har en utväxt som heter duga! Tar gärna emot tips på det. Vill hitta på nått roligare än mitt vanliga blonda jag! :P

Nåväl, nu vart det för långt för att orka läsa... Igen... Får försöka slänga upp några bilder senare i eftermiddag eller i kväll!
Hoppas ni haft en bra helg!
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu