Arg på livet

Jag tänker nog fortsätta vara dålig på att uppdatera bloggen. Har så mycket annat i mina tankar just nu och känner mig mest deppig och arg på livet!
Wilhelm fick iaf sitta i morfars traktor idag. Det uppskattades stort! Det var tänkt att han skulle få åka en liten tur, men lillskiten min vart så klart lite rädd då morfar startade den mullrande motorn... Vi ska dock göra ett nytt försök imorgon! :)
Sjukhuset imorgon och ny vikt på Elina. Hon har ätit hyfsat bra idag så jag hoppas verkligen att det syns på vågen imorgon! Håll tummarna!!!
Jag är sjukt sliten. Så jag ska gå och tvätta bort kladdet i ansiktet (sminket alltså... kom på själv att det lät lite perverst) sen ska jag krypa ner i sängen brevid mina barn och stänga av hjärnan ett tag! :P


Wilhelm bjuder på sång

Vad får barnen lära sig på dagis nu för tiden egentligen...?


Mat intresse

Nu ligger båda barnen och sover. Elina har ätit lite bättre idag. Hoppas vändningen kommer nu!!! Men man vågar knappt hoppas längre...
Hon har iaf blivit väldigt intresserad av vad andra äter nu, och vill gärna tugga i oss vår mat.
Efter dagis var vi ute en stund. Fram till middan. Har varit riktigt skönt idag! Hoppas på lika bra väder imorgon.
Nä nu ska jag lägga över bilder från kameran. Har en filmsnutt jag tänkte lägga upp åt er senare....


Aldrig bli stor

Lillan blev som väntat sjuk förra söndagen. Hon är fortfarande dålig och vill så klart inte äta. 600 g har hon tappat. Snart 1 år och väger 7510 g... Stackarn kommer nog aldrig bli stor.
Hon har iaf lärt sig vinka och klappa händerna. Hon älskar att vinka och gör det hela tiden! :P
Nu har hon en present åt mig. Hejs!


Seriekväll

Ikväll är det jag, Eliza och barnen. Jag ska väl åka på Statiol och köpa nått gott. Det är ju faktiskt lördag. Sen sitter vi vid varsin dator och tittar på våra serier :)
Jag måste verkligen beta av lite nu, har inget utrymme kvar ju!
Operation "vänja Elina med välling" är påbörjad. Gick inte så bra. Hon sopttar och fräser. Testade även sondnäring, och det gick bättre. Hon drack inget, men spottade iaf inte ut dom två dropparna hon fick i munnen av att tugga på nappen! :)
Tror stackarn håller på att bli sjuk. Hostar och bajsar hela tiden. Och virusprickar har hon fått. Hoppas det inte blir mer.
Nä, Statiol nästa!


Rättelse

Jag rättar mig. Plussade ju faktiskt en hundring :P
Blev en liten sovmorgon iaf. Vaknade halv nio. Bättre än sex iaf, som Elina numera vaknar. Hon som alltid sov så länge på morgonen förut... Hoppas det inte håller i sig.
Fick ett sms av moster nu. Måste åka och köpa mat med mig hem annars rakar dom bort Elinas hår... Så det är väl bäst man lyder! :P Inte för att hon har så mycket hår.


Flyttat

Jag är så trött, så trött. Ja, jag är trött hela tiden.
Idag lämnade jag kvar lillan i Holmsund (där vi för tillfället bor) och for in till stan på egen hand. Mötte upp Evelina. Vi gick ut och åt en sjukt god middag. Lyx med oxfilé. Sen åkte vi hem till mig och spelade lite poker med en vän. Man hamnade på plus minus noll. Lite tråkigt men bättre än minus :P
Nu har dom åkt så jag ska lägga mig i min egna säng och kolla på serier på datorn tills jag somnar. Och bäst av allt - SOVMORGON!!!!! Välbehövligt och uppskattat! Så got natt gott folk!


DSB

Neurologen på Drottning Silvias Barnsjukhus har äntligen hört av sig. Seg som kola måste jag säga. Hur som helst så blir det resa ner. Han ville träffa Elina personligen och undersöka henne.
Här på sjukhuset hade dom inte skickat ner hela hennes journal och alla provsvar och sånt. Så det skulle skickas imorgon. Så till veckan dimper det ner ett brev med infon. Hoppas även vi får veta när det blir av då också.
Vi skulle vara beredd på två resor nu också. Eftersom han först ville träffa henne och göra en bedömning om dom ska utreda henne vidare där nere eller inte. Men det spelar självklart ingen roll för mig. Allt för Elina liksom!
Bvc dags idag. Helt i onödan egentligen då vi va på Barnmottagningen igår och vet redan att kurvan ser ut som skit igen! Lättare idag än för två månader sen...
Jag önskar att jag kunde fixa allt, men det går ju inte.  Men jag gör iaf allt jag kan för att mina barn ska ha det bra.


Blodig start på veckan

Jag hade inte tänkt blogga, men gör det tydligen ändå...

Här händer det mycket och ingenting. Men mest mycket. Men just nu händer det mycket "privata" grejer, sånt jag inte vill skriva ut i bloggen. Därför har det varit tyst från mig. Sen har inte tiden, orken och lusten infunnit sig heller... En bloggsvacka helt enkelt. Ibland funderar jag på att lägga ner alltihopa. Faktiskt.

Elina ställer sig upp nu och det kommer mer och mer. Igår tex ställde hon sig upp i sängen för första gången. Det var väl egentligen första gången hon ställde sig helt upp. Tidigare har hon bara ställt sig mot låga saker och stått som en liten ostkrok :)

Iom detta fantastiska framsteg har vi i veckan lärt oss lite annat. Tex så är det inte en bra idé att krypa över sina egna händer. Då kan det komma en hel del blod och en kapad sträng under överläppen.
Det är inte heller så smart att ställa sig mot en pall och luta sig för långt över den. Då kan man flyga över pallen och ramla rakt på näsan så att man få näsblod.

Nåväl, det ska kännas att lära. Ett nytt uttryck kanske.

Wilhelm busar på som vanligt. Vår nya favorit är kurragömma! Han springer alltid till samma gömställe och letar efter mig, men jag flyttar mig till en annan del av rummet så jag ser honom när han står och undrar vart tusan hans mamma har tagit vägen. Sen skämmer jag honom och vi skrattar gott! :) Kärlek!

Nu ska jag ta och lägga mig. Jag hoppas på en liten sovmorgon då lillan har ätit gröt för första gången på en vecka. En hel portion! Snacka om att jag blev glatt chockad! :)

Sååå sjukt!

Idag blir Lillan 11 månader. Bara 1 månad kvar tills stora 1-års dagen. Och det känns helt sjukt. Det känndes sjukt när Wilhelm blev hela 1 år. Men med Elina är det sååå mycket sjukare. Hon är ju som sagt sen i utvecklingen och det gör att hon fortfarande är en bebis. Både i mina ögon och omgivningen.
Jag är less på att hon vägrar äta morgon och kväll. Så nu plockar jag bort gröten. Iaf för nu. Igår testade jag att ge henne av Wilhelms youghurt och det gillade hon! Så det blir nått sånt framöver. Ska även introducera mjukmacka åt henne. Hon har ju nytt börjat kunna äta lite mer mat med bitar, så det blir spännande att se om det funkar.
Hon har ju sin spalt som gör att hon kräks genom näsan. Samma sak kan hända om hon sätter i halsen och det gör det hela lite läskigt. Men ja, vi får se hur det går helt enkelt!
Har möte på stan om ett tag. Men först ska vi möta upp moster som ska bjurra på lurre på Tah Mahal. Gotta.
Wilhelm är hos sin far för helgen. Och jag hoppas på att mina föräldrar kan ta Elina imorgon. Jag behöver en kväll med lugn och ro. En morgon med sovmorgon och morgonkaffe utan stress. Får se om dom kan.
Kul att våren lurades bara. Det var så himla härligt ute och man blev sjukt peppad. Sen kom snö och blåst och det blev vinter igen. Fy säger jag bara och jag tror att dom flesta håller med mig...
Nä dags att hänga upp tvätt innan stan!


Hård kväll

Just det. Igår ville Wilhelm sova utan blöja.... Så det fick han. Och det gick super bra. Fast jag var riktigt nervös när han kom över och sov i min säng inatt. Hade så klart skydd under lakanet. Men det är inte tillräckligt stort. Men ja, det gick ju super bra!
Men ikväll ville han ha blöja. Bara för att han inte orkade gå upp på toaletten och kissa innan han somnade.. Men han får bestämma själv. Han är ju så pass liten än så.
Nåväl har varit en hård kväll så jag ska ta och se på Life unexpected nu. En ny serie som jag börjat följa, och ja, helt okej. Inte riktigt min typ av serie i vanliga fall, men jag är fast! :P


Två stora framsteg

Gör ett försök att blogga. Har varit tyst ett tag nu... Men Wilhelm har blivit som besatt av Elina och är upp i henne hela tiden. Och det blir jätte jobbigt för henne... Går knappt att ha dom i samma rum längre.
Hon har iaf gjort två stora framsteg. Knappt så jag tror på det själv. Men igår ställde hon sig upp för första gången! Och gör det hela tiden nu.
I helgen började hon (efter nästan 8 mån) att dricka ur nappflaska igen!!! Jag vart alldeles tårögd.
Jag tog bort flaskan för henne i nån månad och sen tog jag fram den igen och erbjöd. I början var det roligt att bita på den, men sen började hon även att dricka!
Jag börjar drömma om en vällingtjej ;) Hoppas den drömmen blir sann. Vi var på Bvc idag och kollade vikten och det ser inte alls bra ut... Hoppas det vänder snart.
Här kommer lite bilder på några av mössorna jag har sytt!


Äntligen lördag

Det får gärna sluta blåsa ute. För annars är det toppen väder. Soligt och varmt :)
Äntligen lördag tycker Wilhelm. Och jag håller med honom. I eftermiddag ska vi till "Lilla Loke" som Wilhelm kallar honom. Han har fyllt år. Hela 2 år är han nu. Känns jätte konstigt. Tycker han nyss kom ut ur mamma Thereses mage.
Nä nu måste jag hålla lite koll på Elina som är och sliter och river i allt numera!


Kanonväder. Toppenhumör

Det är plusgrader och soligt. Jag har hunnit med lite tvätt och disk på morgonen. Elina, hör och häpna, åt en hel portion gröt imorse! Så dagen kunde inte ha börjat bättre för oss.
Nu ska vi göra oss iordning och sen promenera vidare till Söderslätt. Har lovat Wilhelm att sy en ap mössa åt honom. Han vart så himla glad för sin molnmössa igår. Det är roligt att han uppskattar sånt. Och så tyckte han att det var jätte roligt att Elina hade en likadan! :P
Sydde faktiskt nya gardiner till hans rum för några dagar sen också, och han vart jätte glad över dom med. Han säger nu att han har ett Barbapappa rum! :)
Nåväl. Dags att göra sig iordning innan Elina blir för trött.
Saknar Wilhelm som sovit hos sin far inatt.
Puss!


Sovmorgon tack

Full fart idag. Långprommis, besök hos sjukgymnasten och sen har jag sytt lite mössor!
Lillan somnade sent så jag hoppas på sovmorgon imorgon. Mina barn har vaknat vid sex dom sista dagarna, och det är inte alls roligt.... Sju kan jag gå med på, men inte tidigare...
Är verkligen skönt att våren äntligen har kommit. Tänk att man kan uppskatta slask, är inte det lite sjukt? Men det har väl gått över om nån vecka.
Nä nu ska jag ta och städa lite innan jag ska se på tv! :)


Irri

Jag blir irri på mina barn. Båda två somnade med tomma små magar... Och med tanke på hur mina barn äter (eller rättare sagt inte äter) så känns det fruktansvärt. Men ja, man kan inte tvinga barn att äta. Om dom inte har sond så klart...
Vi hade en jätte mysig eftermiddag. Va ute i plusgraderna och sen bakade vi och busade alla tre! Men efter ett tag slog det om för dom. Ena ungen bara gnällde och va missnöjd och den andra ungen skrek hysteriskt. Så jag känner mig rätt mör nu vill jag lova.
Halva diskberget är iaf borta nu och jag tycker att jag förtjänar lite slapp i soffan och glass frossa! Mitt nyttigare liv får börja om imorgon. Haha...
Åh, kom på att jag måste tömma kameran! Har ju några bilder från pokerkvällen, de ni! :)


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu