Goda nyheter

Gud vilken toppendag det har varit! :) Jag och barnen hade en jättemysig eftermiddag och kväll. Vi julpysslade. Barnen lekte jätte fint tillsammans och alla var glada och nöjda. Dom somnade i lagom tid och ja, allt har flytit på jätte bra.
Imorgon är det dags. Idag ringde dom om tiden och ja... 7.30 är det dags. Och då måste vi vara där tidigare för att ta en vikt och så... Hoppas bara att hon får sövas. Hon hostar som en galning från sitt rum just nu...
Goda nyheter fick man från hennes dagis idag också. Fotografen var fortfarande sjuk, så fotograferingen är uppskjutet till på tisdag! YES! Så nu missar hon det inte.
Börjar bli riktigt nervös inför imorgon. Känns så himla jobbigt att man är med då dom sövs. Sen ska man sitta och rulla tummarna tills man blir uppringd av uppvaket. Vet inte vad jag ska sysselsätta mig med under tiden. Funderar på att hälsa på mamma på Onken. Men det är ju så tidigt på morgonen... Jaja, får väl sitta själv och hinka gokaffet i annat fall.
nu ska jag ta en väldigt varm dusch och sen krypa isäng. Blir en tidig morgon då jag måste lämna Wilhelm på dagis också...


Kort vecka

Dagarna går så fort när man jobbar. Men det gillas. Men efter en veckas jobb var det inte heller helt fel med helg. Det har dock bara varit jag och Elina i helgen. Vi har julpyntat, bakat, städat och umgåtts med familj och släkt. En riktigt mysig helg. Fast jag har saknat Wilhelm. Speciellt idag då det är första advent.
Men imorgon kommer han hem igen. Får se om barnen är nog pigga, så kanske vi hinner baka lite pepparkakor. Men jag misstänker att barnen bara kommer äta deg ;) Iaf Elina. Men Wilhelm kommer nog att tycka det är roligt att även då göra några kakor.
Det blir inte mycket jobb i veckan. Tyvärr. Elina ska sövas på onsdag. Så det blir vab onsdag och torsdag iaf. Fredag får vi väl se. Självklart missar hon första dagisfotograferingen, som är just på onsdag. Dom skulle egentligen tagit i tisdags men då var fotografen sjuk...
nu ska jag ta och lägga mig. För imorgon blir det jobb iaf! :)


Buuuu

Nu är jag hemma. Och mina vänner kommer snart. Så ska vi åka och köpa hårfärg. Spännande att se vad det blir!
Tror vi kommer att få en toppenkväll! :)
Och imorgon är det sovmorgon som gäller. Det är inte ofta det händer. Så jag hoppas jag kan sova länge!! Jag vägrar iaf att kliva upp ur sängen före 9.30. Så det så.
Nu ska jag skrämma nästa person som kommer innanför dörren. Tror det är Kristoffer. Hehe!
Han kom nyss och sket ner sig! ;)
Trevlig kväll på er!


Tjejkväll

Jag har varit lite duktig idag. Först bjussa på snickers på jobbet. Ganska så uppskattat tror jag :)
Sen hämta Lillan som ätit på dagis idag!!! Sen möte. Sen dammstugat och torkat golven. Dom syntes knappt. Så skitiga var dom!
Har även tvättat en maskin. Och packat Lillans väska. Hon åker ju bort över helgen och jag blir helt barnfri! :)
Imorgon ska jag bli fin i håret. Kan dock inte bestämma mig för vilken färg det ska få bli... Hatar att ta beslut! Så blir det tjejkväll med Evelina, Kristoffer och Jonas. Får se vad vi hittar på för nå skoj.
Nu ska jag hoppas in i duschen. Håller på att frysa ihjäl. Bostaden är så fruktansvärt snål med värmen. Inatt sov jag med två täcken!


Punka

Måste säga själv att jag blivit bättre på att lägga upp bilder! Nu vill jag bara ha lite mer kommentarer också ;)
Snickerskakorna är klar och blev super goda. Som vanligt. Hoppas mina kollegor också tycker det. Annars får man ju skämmas...
Jag har även hunnit måla lite på byrån. Snart är det äntligen färdigt! Ska bli skönt! Det är väl inte så himla jobbigt att måla, men jag är så sjukt noga att det är pinsamt. Så det tar sin tid...
Nu tickar klockan och det är dags att sova. Måste komma ihåg att kolla in mitt däck imorgonbitti också. Verkar som att jag fått punka! :( Var ju inte längesen man bytte till vinterdäck och då fyllde vi ju upp med luft. Och nu var det nästan helt tomt. Så imorse fyllde jag upp igen och vid luch gick jag och kollade och då såg det ut att vara mindre.. Usch, hoppas jag har fel. Nä nu blir det sängen! Sov gott!


Snickerskakor

Wilhelm har åkt till sin far nu. Saknar honom redan. Fast samtidigt är det skönt att bara ha ett barn här hemma. Blir ju stor skillnad kan jag lova. Inge bråk och tjafs mellan syskonen och bara ett barns rutiner att följa.
Jag och Wilhelm hinner ju vara ensamma en timme eller två på kvällarna. Så nu får jag ju lite egentid för Elina också.
Ikväll ska jag försöka baka lite. Mina kära kollegor suktar efter nått gott. Och det är alltid roligt att få bjuda. Älskar ju att baka! Så det kan ju jag roa mig med. Ikväll blir det snickerskakor. Riktigt gott måste jag säga. Kör på mitt egna recept också :)
nu tror jag hon äntligen har somnat. Det ska gärna tjorvas lite så klart så man får springa in några gånger. Så nu blir det bak!


Skoj med snabeldraken

Så här roligt är det när mamma dammsugar! :)










Dagisfotografering

Dagisfotografering på jobbet. Skoj skoj.
Efter jobbet hämta en trött Elina. Som tydligen slutat äta på dagis. SUCK! Sen susa iväg till Wilhelms dagis för fotografering där med. Där är det nämligen vi föräldrar som står för att orda dom enskilda, när dom ska bli tagna.
Wilhelm hade svårt att sitta still och började till slut att göra grimaser. Så han gör värsta tiger grimasen på sitt foto! Men vem säger att man måste ha ett foto där ungarna bara sitter och ler lite smått? :P
Syskonfoto hade jag också hoppats på. Men det var bara att glömma. Elina skrek som en stucken gris så fort jag försökte få henne att släppa taget om mig. Men men. Kanske nästa år!
det var trötta barn när vi äntligen kom hem. Så det vart en hel del tjafs här ikväll... Så jag är helt slut nu och ska ta och lägga mig i sängen nu. Se lite serier och somna rätt så fort.
Det går iaf super bra att jobba. Är så otroligt skönt att få komma hemifrån och få in lite vardagsrutiner. (Det är också väldigt skönt att få gå på toa ifred)


Första dagen

Phju... Första dagen då vi alla tre ska på olika dagis. Kom iväg för sent (trodde jag) men det blev perfekt tid att åka. Hann lämna båda barnen och sen susa iväg till jobbet i lugn och ro!
Hoppas hela veckan flyter på lika bra.
Men gud vad Elina har varit trött idag sen vi kom hem. Och det är ju inte så konstigt. Första heldagen på dagis. Och sen så är hon ju tröttare än andra barn också. Men det hade gått fint iaf, och det är ju skönt. Blev lite nervös då hon varit borta en och en halv vecka. Plus att hennes inskolningsfröken är borta hela denna veckan. Men det gick ju bra.
Trodde faktiskt att jag skulle vara mer död än levande ikäll. Men känner mig ändå pigg. Har till och med tvättat ikväll och förberett morgondagens middag. Inte illa!
Nu hoppas jag Wilhelm somnar snart. Han har en massa saker för sig i sin säng ikväll... Så ska jag hoppa in i duschen och sen slänga mig ner i soffan och ta det bara lugna bullar!


Rolig bild

HAHA


Grattis

Grattis världens bästa pappa och morfar Micke!
Här var farsan minsann ung! ;) Haha


Syskonbild

Wilhelm har fortfarande inte somnat. Trots att han har varit trött sen länge tillbaka.... Han har ju sina små fix idéer. Det ska drickas, kissas, han ska ha snutte, smurf, hund och räv... Osv.. En ganska lång lista.
Men nu ligger han iaf i sängen och lär nog somna snart.
Själv har jag inte mycket ork kvar faktiskt. Det va lite kaos här hemma fram till middagen. Sen lekte barnen och hade jätte roligt tillsamman! Sen har det ätits lördagsgodis, badats osv...
Så ja, jag är lagom trött nu. Med ett glas rött i handen lär det bli en datorkväll skulle jag tro. Lite poker är jag sugen på. Bästa speltiden på Unibet, lördagar. Många fulla puckon ;) haha!
Bild från igår. Inte ofta man lyckas med en sån bra syskonbild. Jag nästan grät av lycka!




Hur tänkte jag egentligen?

Hur tänkte jag egentligen? Skulle ju vara knepigt att ha med båda barnen på Skapande Lördag, för det börjar tolv och då sover ju Elina.
Så morfar fick ställa upp att ha Elina sovande hos dom idag. Så jag och Wilhelm var iväg själva. Skönt att få lite egentid bara vi två.
Han va lite blyg när vi kom dit och ville inte göra nått av allt som fanns att göra där... Men det tog inte lång stund förän han va i full gång. Han fick måla, klä ut sig, leka i sagolandet och så plankade jag in honom på dockteater. Var tydligen från 4 år. Men vem bryr sig, egentligen? Riktigt mysigt hade vi det. Avslutade med lite fika också.
Sen for vi och hämtade Elina som tydligen hade sovit hela tiden. Och på vägen hem somnade Wilhelm i bilen. Så han ligger i soffan och sover nu. Tänkte låta honom sova 30 minuter iaf. Kanske lite längre, han kan ju vara vaken ikväll. Då är det okej. Annars går det inte mer än 30 minuter för då blir hela kvällen konstig för honom och han somnar på tok för sent.
Nu ska jag passa på att dricka en kopp kaffe i lugn och ro och sen mysa lite med Elina innan vi väcker upp Wilhelm.
Ikväll blir det lördagsmys. Barnen va alldeles för trötta för fredagsmys, så vi tar det ikväll istället! :)


Hur mår jag egentligen?

Så här ser det ut i vardagsrummet just nu:
Så varför i hela friden sitter jag då i köket?


En sån dag

Hjälp vilken eftermiddag och kväll... Det har varit full rulle här hemma. Elina sov i nästan 4 timmar så det blev lite stressigt då vi skulle hämta Wilhelm på dagis. Sen hade vi besök fram till middagen.
Sen har Wilhelm sprungit runt och fotat. Eller filmar som han säger ;) Och sen fick barnen för sig att möblera om här hemma. Så ja... Lite kaos var det allt. Men glada barn, det hade jag iaf. Och det är ju huvudsaken.
Nu har Elina nyss lagt sig. Hon va trött hela kvällen. En sån dag som hon kan ha... Wilhelm sitter brevid mig i soffan och kollar på Bompa och ställer tusen miljoner frågor. Som vanligt. Min nyfikna lilla strut! :)
Nu ska jag mysa med Wilhelm tills han ska i säng. Sen ska jag fortsätta måla byrån jag va och hämtade förra helgen. Fjärde och förhoppningsvis sista varvet. Ett glas vin tänker jag minsann också unna mig ikväll!


Till den andra pappan

Jag svarar ju inte på annonyma kommentarer egentligen, men kände att det kunde missuppfattas det jag skrev i tidigare inlägg.
"Det är väl inget negativt att han är på leklandet varje helg ? Mitt barn hade varit överlycklig om vi hade haft tid till det ! /En annan pappa"

Svar:
Jag menade absolut inte att det var någonting negativit med att dom är där ofta. Men det kan ju vara roligare då om jag och Wilhelm hittar på någonting annat istället då jag vet att han ändå får vara på Leos så mycket.
Och varför måste folk alltid tro att man menar någonting negativt hela tiden då man skriver något om den andre föräldern?


Middagen är klar

Jaha. Klockan är 10 och man har redan hunnit laga middagen... Haha. Vad tusiken ska jag hitta på nu då?
Lillan är då mycket piggare idag. Men hon har lurat oss alla tidigare i veckan. Blev feberfri nästan en hel dag, sen nästan upp mot 40 nästa. Tokiga unge!
Och vad ska man hitta på i helgen må tro? Wilhelm har sagt att han vill till Leos Lekland, men han är ju där med sin far varje helg han har honom. Så jag vet inte... Jag får klura under dagen.


vab

Elina blev självklart sjuk i söndags kväll... (Bara för att jag skulle börja jobba i måndags) Men eftersom jag har sån förbaskad tur så var underbara mamma hemma med Elina måndag och tisdag! Super tack!
Kändes jätte skönt att få komma tillbaka på jobbet igen. Men Elina fortsätter att vara sjuk. Och igår va mamma själv inte så pigg så nu blev det vab för mig resten av veckan.
I tisdags trodde vi hon började bli frisk igen. Ingen feber längre och inte lika snorig och gnällig. Men igår kom febern tillbaka och bara steg och steg. Och inatt har hon hostat så hela huset har vibrerat....
Men sen hoppas jag hon får hålla sig frisk ett bra tag framåt! :)
För er som undrar så jobbar jag på en förskola. Har haft fast tjänst där sen 2005.
Nu ska jag ta och koka mig en kopp kaffe och känna lugnet då Elina verkar kunna leka en liten stund! :)


Kalas

Söndag och jag är glad. För imorgon är det dags för jobb! En bra helg har det varit också. Igår var vi på 50 års kalas. Mycket trevligt. God mat, live musik och trevlig släkt!
Idag städas och tvättas det för fullt. Vill få det bortgjort inför jobbvecka. Ska åka och hämta hem en byrå jag har i stugan också. Har en byrå här hemma som håller på att falla i bitar. Känns lite osäkert för barnen.
Men nu sover den lilla. Så jag ska ta mig en kopp kaffe och känna lugnet! :)


Lillans nya stil

Så här ser det ofta ut vid måltiderna numera...
Man ska tydligen hålla tallriken i famnen då man äter :)


Provtagning

Hinner inte med att blogga alltid... Wilhelm är hos sin far. Jag saknar honom så det gör ont alltså! Speciellt då man lägger sig på kvällarna och inser att man bara har ett barn att kika på det sista man gör... Igår var jag och Lillan med moster Sussie och Sunne. Vi svullade i oss pizza (som Elina älskar) och sen gick vi på Konsum och köpte lite mums mums och snarr. En trevlig eftermiddag. Idag var jag och Elina på barnmottagningen och tog lite prover. Eller lite och lite. Blev väl en 8-10 rör samt två urinprov som jag fick kämpa för imorse. Men nu är det gjort. Skönt att hinna fixa det innan jag börjar jobba så man slipper va borta. Spännande att se vad dom visar. Ett av proverna va samma som dom tog på akuten sist. Så man undrar ju lite varför det skulle tas om. Elinas neurolog slutar dessutom om två veckor. Känns inte alls bra då jag gillar henne jätte mycket. En läkare som vågar säga vad hon tycker och tänker och är enormt kompetent! Såna läkare finns det inte direkt gott om tyvärr. Nä nu ska jag ta mig en kopp kaffe och fundera på vad jag och lillan ska hitta på i eftermiddag/kväll. Blir så tråkigt att bara vara hemma. Frågan är ju bara vad man kan hitta på med en 1,5 åring en fredagkväll?

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu