Kaffe

Elina hade haft en mycket bra dag på dagis. Gud så skönt att det går så himla bra alltså! :) Det är en trött liten tjej jag har här hemma på kvällarna. Det kan jag lova er. Det blev inhandlat en ny kaffebryggare idag. Äntligen får jag dricka varmt kaffe igen.

Panik för mig

Nu är båda barnen på sina dagis. Inga problem alls med lämningarna. Och vi har haft en bra morgon. Medgörliga barn :) Jag har några timmar för mig själv. Så jag ska ta och träna nu. Va ju några veckor sen jag gjorde det. Vart ju förkyld och sen hade jag en otrevlig hosta som vägrade ge med sig. Men nu kör jag igång igen! Skönt. Sen hoppas jag att jag hinner åka och handla också. Har inge kaffe hemma!!! Det är panik för min del. Drack nyss sista droppen... Får se om jag eventuellt hinner baka också, eller om det måste vänta till ikväll eller imorgon. Mamma har beställt morotskaka! Kul. Och det är något vi alla tre gillar. Så det är ju trevligt att ha hemma. Nä träning va det nu!

F5

Ser bloggen konstig ut? Tryck på F5

Dagisbarn

Helgen har gått riktigt fort... Idag var vi bortbjudna på middag. Tacos och sen jordgubbspaj med glass. Riktigt gott och trevligt. Trots att det var trötta barn efter tidsomställningen. Dom somnade som stockar bägge två ikväll. Det lär nog jag också göra. Imorgon är det dagis dags igen. Tror Elina längtar. Hon flinar upp sig då jag pratar om dagis. Wilhelm vet jag att han längtar. Det är det första han säger när han vaknar: "Mamma ska jag på dagis idag?" Nu tror jag faktiskt att jag går i säng. Är hel trött och det blir en tidig morgon för den här familjen!

Pubafton på gården

Vart visst barnfri ikväll. Välbehövligt. Så jag har tagit mig en öl i badet. Badrekord på 1,5 timmar! :) haha. Känns så konstigt att vara ensam. Man är inte van. Och speciellt då man egentligen inte gör någonting speciellt. Hade tänkt umgås med en kompis som flyttat från stan och är hemma på besök (som dessutom fyller år idag, grattis) men vi va inte så smarta då han va här och drack kaffe igår. För han har nämligen bytt nummer så ingen av oss har den andres telefonnummer. Smarta människor... Men men. Tydligen så har dom pubafton här på gården. Men dit vågar man sig då verkligen inte. Fick en inbjudan för ett tag sedan och så här står det på den: "Pubafton i Kärnhuset 29:e oktober kl 19-01. Vi bjuder på kaffe och varmkorv. Varmt välkommna! Kvartersrådet" Och ja, vad säger man? Kaffe och varmkorv på en pubafton till kl 01:00..... Vad handlar det om egentligen? haha...

Stressiga morgon

Idag är det fredag. Och för en gångs skull så känns det skönt att vi går mot helgen. Man är inte van vid den här stressen. Först lämna Wilhelm på hans dagis halv åtta och sen iväg på inskolning. Phju. Och Wilhelm tycker också att det är mycket nu. Han sätter sig gärna på tvären med alla morgonmoment. Så ja, det blir lite(?) stressigt. Hur som helst så kan jag inte klaga på inskolningen. Det går verkligen superbra! Idag lämnade jag henne till frukost och ska hämta hem henne kvart över ett (om hon vaknat då). Känns konstigt att vara barnlös här hemma. Men otroligt skönt. Jag ska passa på att städa lite här hemma och åka till återvinningen med en massa skräp. Sen blir det lunch hos mor och far.

Redo

Nu är Elina redo för vintern :)



Äcklig gröt

Dagens inskolning gick också jätte bra. Dom ringde igår och frågade om vi kunde komma till frullen då Elina kommer att äta frulle där sen när jag börjar jobba. Så vi klev upp jätte tidigt imorse.
Själva frukosten gick väl kanske inte så där jätte bra. Dom serverar gröt varje morgon (och sen macka och ev frukt) och Elina har aldrig varit någon gröt tjej.. Det gav vi upp för längesen. Och ja, hon gillar det inte nu heller. Hon tyckte till och med att det var så äckligt att hon kräktes! haha.. Va faktiskt en smula pinsamt :P
Men i övring gick det jätte bra. Hon hittade en liten kompis också som hon sprang fram och kramade och strök på kinden. Hon är ju så himla intresserad av andra barn. Jätte roligt! :)
Nu ligger hon utslagen i sin säng. Och jag ska ta och lägga mig och vila lite. Det blir ganska mycket om dagarna nu i veckan så det gäller att passa på att vila då man har möjlighet.
Och bara så ni vet så ska jag bli Tant igen! Min barndomsvän väntar smått! Lycka.


Första inskolningsdagen

Första dagen på dagis för Elina idag och det gick verkligen super bra! :) Så otroligt skönt. Elina brydde sig inte alls om mig. Hon sprang runt i alla rum, kollade på alla leksaker och lekte med sin inskolningsfröken. Så imorgon får hon vara där en halvtimme mer. Och redan på onsdag får hon äta lunch där och på torsdag även sova. Ska bli riktigt spännande sen när jag får gå iväg till personalrummet.
Undrar hur det går för Wilhelm på dagis. Han ramlade igår och slog sig på tån. Trodde han skulle glömt det tills idag, men jag hade fel. Han har ont och vill inte gå alls. Var ganska kämpigt att bära båda barnen till bilen imorse i skift... haha... Men jag tror nog att dagis får honom att glömma smärtan och att springer runt med alla kompisarna och hittar på bus!
Nu ska jag hämta posten och sen lägga mig och vila en stund.


Nostalgisk

Mitt internet slutade fungera igår. Jag testade allt. Men ingenting funkade. Och idag fick jag tydligen inte surfa på grannens internet så jag fick lite smått panik. Men efter att ha vickat på alla sladdar så fungerar det nu. Phju!
Barnen bråkade mest på förmiddagen. Men efter lunch åkte vi och lämnade av Elina hos mormor och morfar för att få lite Wilhelm-mamma tid. Vi hämtade även hem mitt och brorsans gamla lego. Snacka om att man blir nostalgisk! Och Wilhelm lekte jätte länge med det. Så jag hann städa lite här hemma. Välbehövligt. Sen hade vi besök resten av dagen. Riktigt skoj tycker vi! :)
Imorgon är det äntligen dags för dagis för Elina. Ska bli så himla spännande att se hur hon reagerar. Och så hoppas jag på en snabb och smärtfri inskolning så jag får börja jobba nån gång! :P
Nu är jag rätt sliten så nu intar jag soffläge!


Fantastisk dag

Förutom den lilla incidenten efter middagen så har vi haft en fantastisk dag.
Vi tog sovmorgon till klockan åtta. Mycket skönt! Och efter frukost åkte vi till Leos Lekland. Vi var där i hela 4 timmar!! Premiär för Elina, och hon älskade det!! Hon kiknade av skratt i bollhavet. Va skogstokig i tiger rutchkanan. Och va jätte duktig på att klättra.
Wilhelm tyckte att det var jätte roligt att få visa lillasyster allt som fanns där. Och hur söta tror ni inte att dom var när han skjutsade runt sin lillasyster på en barncykel där inne?
När vi kom fram till Leos så hittade vi snö på marken. Fattar ni? SNÖÖÖÖ. Så efter 4 timmars lek och stoj åkte vi raka vägen till mormor och morfar så jag kunde byta till vinterskor på bilen. Så nu är vi redo iaf.
Eftersom det bara var jag och barnen på Leos så kunde jag inte ta med mig kameran. Tråkigt. Men nästa gång kanske :)
Ni kan ju gissa om mina små barn var trötta ikväll. Elina sov bara 45 min där borta. Elina gick i säng kvart över sex. Och så här såg Wilhelm ut när klockan va kvart i sju:


Barnmisshandel

Idag när jag stod och plockade undan efter middagen så hör jag en hög smäll från hallen. Jag rusar dit och ser då att Wilhelm har smällt till Elina på magen med en slev! Stackars liten alltså. Måste ha gjort skit ont.
Ett tydligt märke blev det.


Fina frillan

Fredagsmyset är slut och barnen ligger och sover. Jag ska se Greys och äta snickerskaka som jag bakade idag. MUMSFILIBABBA!

Blir en tidig kväll för mig ikväll. Imorgon väntas Leos lekland. Wilhelm har pratat om det hela dagen. Han ska visa Elina och leka med henne. Sen får hon leka själv när han ska gå och fika. Sötnosen. Frågade om inte Elina fick fika med honom. Men han sa att han hade lekt med henne en stund och då fick han fika. Då måste hon leka själv.
Idag fick jag göra frilla på Elina! Det är inte alltid hon går med på det. Så mamman var nöjd :)
Notis till mig själv: Ge inte Elina äpple. Ungen gillar det uppenbarligen inte och du får bara plocka upp små äppelbitar från golvet efteråt.


Hon är bäst

Nu är båda barnen vinterrustade. Fattas bara vantar. Men det ska då inte va så svårt att fixa fram :)
Mormor skämmer bort mina barn alltså! Hon va helt galen idag. Nya kuoma skor till Elina. En vintermössa från PoP och kläder till båda barnen. Tusen tack säger vi! Hon är bäst.
Efter shopping och lunch så sov Lillan i 3 timmar. Det tog tydligen på krafterna.
Fredag imorgon. Inget speciellt inbokat. Förutom fredagsmys så klart ;)
Ska försöka ringa lite samtal då Lillan sover middag iaf. Och lite städning. Och just de, baka skulle jag ju också göra. Ja, då va fredagen visst lite bokad ändå.
Nä nu svamlar jag bara känner jag. Ska ta och tvätta bort mascaran och sen se sista avsnittet av Lie To Me..... Vad ska man se för serie sen då????


Blommor

Förra veckan kom blombudet förbi med en otroligt fin bukett åt mig! :)




Operation

Vi tog en sovmorgon idag. Otroligt skönt. Och det behövdes då det blev så sent igår.
In på Barnmottagningen idag. Och kaos som vanligt. Fick vänta i evigheter. Tur lillan tycker att det är roligt att vara där. Hon känner ju personalen och så hittade hon en bebis som hon stod och strök på kinden i en kvart :P
Nu har vi iaf troligtvis en förklaring till Elinas extrema trötthet. Kommer att måste ränna på sjukhuset en hel del framöver för att ta fler prover... SUCK. Men självklart så är det värt det hela i slutändan.
Wilhelm är hos sin far över natten. Så jag får rå om lillan en dag. Idag har vi dock inte gjort mycket annat än att hänga på barn. Men imorgon blir det en lite shoppingtur med mormor. Operation vinterkläder till Lillan.

Mormor har bestämt att hon ska ha en röd pop overall i vinter. Och hur svårt kan det vara att få tag i en begagnad sådan. Jo tydligen så är det extremt svårt! Jag budar livet ur mig på Tradera. Ringer som en galning på blocket och polarns köp-och-sälj. Men det tar inte många minuter innan dom är såld... Men jag ger mig icket!
Nåväl nu ska ungen som sitter i badet bli rent. Middagen gick över styr så hon har mat i HELA håret!


En snabbis?

En snabbis till sjukhuset för att ta dom där förbaskade proverna som va så förbaskat viktiga. Pyttsan. I flera timmar var vi där.  Jag och barnen. Jätte roligt. Ska stänga in dom i ett pyttelitet rum med två småttingar så ska vi se hur kul dom tycker att det är...
Lite mer ordning borde dom ha på det där stället tycker jag!
Nåväl. Nu har vi då eventuellt fått vårt svar. Eller iaf imorgon, då vi ska tillbaka.
Ja, trött och less har ni kanske förstått. Nu blir det nått avsnitt av serien i väntan på att en tradera auktion (som jag måste vinna) ska gå ut. Önska mig lycka till! :)


Familjen Asplund

Familjen Asplund




Lie To Me

Vi har haft en mysig helg med mycket bus och mys! Jag har blivit mycket bättre på att komma ihåg att fota. Så nu ska jag bara bli bättre på att lägga upp dom också :P
I veckan händer ingenting speciellt. Jag och Elina är ju "lediga" för förhoppningsvis sista veckan. Sen är det inskolning som gäller. Gud vad jag längtar.
Så jag och mina barn ska väl bara mysa hela veckan. Funderar dock på att åka på Leos eller nått med dom nån dag. Elina har ju inte fått chansen tidigare pga det värdelösa immunförsvaret. Men eftersom hon klarar av infektionerna så bra nu så är det fritt fram :) Och kanske mormor har en dag som hon får vara pigg så att hon kanske kan följa med :)
Nä nu ska jag ta och lägga in bilderna på datorn och sen lägga mig i soffan och se min serie som jag håller på att nöta av nu "Lie To Me" inte den bästa serien jag sett i mitt liv, men helt okej. Och så fanns det tre säsonger. Sånt gillar vi.


Grät av lycka

Fredag och snart helg. Så jag passa på att skriva ett inlägg redan nu. För jag antar att det inte kommer bli nån tid eller ork över till bloggen i helgen. Har ju båda barnen och då måste man vakta hela tiden. Dom är sotis på varandra och bråkar konstant! Skit jobbigt faktiskt. Längtar verkligen tills dom blir lite äldre och lär sig att leka med varandra.
Igår byggde dom med Duplo bredvid varandra i säkert 10 minuter utan att bråka. Jag nästan grät av lycka... Det är sant.
Sen blir det ingen pappa vecka för Wilhelm nästa vecka. Får se om det blir nå mer sånt framöver...
Jag hoppas att mina föräldrar njuter av värmen i Italien. För dom ska veta att när dom kommer hem är det bara att dom plockar fram skrapan till bilen och långkalsonerna!
Jag klippte (eller gjorde ett tappert försök iaf) att klippa luggen på Elina igår. Hon ser nu ut som en munk och som att luggen är uppklippt i etapper. Skit snyggt, verkligen... Det går inte ens att tänka sig in i hur svårt det är att klippa lugg på en 1,5 åring. Där bak går säkert bra, men du vill ju gärna lägga saxen mot pannan och klippa, men jag försökte en gång och höll nästan på att peta ut ögat på stackarn... Tur att resten av ungen är så himla söt. Så det väger upp den fula luggen ;)
Nu drar hennes usla tålamod igång i vardagsrummet. Dags att återgå till arbetet!


Det här med städning...

Wilhelm är jätte duktig på att hjälpa till med städningen här hemma. Han är otroligt noga dessutom.

 

 

Men när Elina hjälper till blir det inte alls lika bra...

 



1,5 år

Idag blir lillan 1,5 år! Tiden rusar verkligen iväg. Men hon kommer alltid att vara mammas lilla bäbis ändå :P
Elina har fått dagisplats! Gud vad skönt. För det här med dagmamma var ju tydligen inte någonting för Elina. Så det känns jätte bra. Så nu blir vi görolösa i två veckor sen är det inskolning på Ior som gäller. Tror det kommer att gå superbra för Elina på dagis. Hon tycker det är så roligt att hämta/lämna Wilhelm. Då kan hon minsann kuta iväg och leka. Och ett steg närmare att äntligen få återgå till jobbet.
Elina har nyss lagt sig för sin dagliga tupplur. Jag vet inte om jag ska slappa lite i soffan eller städa... Tror nog att jag bara slappar lite. För när Elina vaknar är det dags att hämta hem min stora bäbis. Sen får vi besök ett tag. Sen tänkte jag att Wilhelm ska få hjälpa till att göra hemmagjord pizza. Han uppskattar inte alls köpt så jag hoppas att det ska smaka för unge herrn.
Dagens 1,5 åring (som vägrade titta in i kameran idag) bjuder på lite bilder:


"mmmm hemma"

Blev hemma i helgen. Och skönt va väl det :)
Idag kom mitt stora hjärta hem igen. Som jag har saknat honom! Och han har varit oerhört kramgo ikväll. La sig i mammas knä och sa "mmmm hemma" och lät helnöjd.
Men det va trötta barn ikväll. Wilhelm somnade i soffan samtidigt som han satt och drack vatten!!! Höll på skratta ihjäl mig. Elina sov inte så länge efter lunchen så hon va också rätt slut på. Så klockan halv sju låg båda barnen i sina sängar och sov. Och nu ska även jag gå isäng!


Besikning

Jag fick mej en barnfri helg nu visst :) Det firades med ännu ett långt och härligt bad. Har varit äckligt ute idag. 6 grader, blåsigt och regnigt. Så det var mysigt att ligga i badet och känna lugnet.
Nu sitter jag och försöker peppa mig själv att åka och handla. Eller ja, köpa mjölk. Vore illa om jag inte fick nå mjölk i morgonkaffet imorgon.
Imorgon ska bilen besiktas. Jag är lite nervös faktiskt. Inte för om den går igenom, för det borde inte vara några problem. Men jag har bara varit med två gånger tidigare och har inte riktigt koll på allt känner jag. haha...
Sen ville Natalie ha med mig på fest imorgonkväll. Va säkert hundra år sen vi sågs så varför inte? Lite alkohol mot förkylning är ju bara bra har jag hört! :)


Mopa

Idag har lillan lärt sig att säga mopa (morfar) och snacka om att det låter gulligt! :) Han va förbi med salva åt henne och när han hade gått ut genom dörren så pekade hon mot trappen och sa mopa. Sen har hon sagt det flera gånger. Hon börjar bli duktig. Hoppas hon får sin tid på öron näsa hals snart så dom kan klippa hennes tungband som är för kort. Då hoppas jag att det kommer ännu mer ord. :)
Nu Robinsson! Sen ska jag göra något jag inte gjort på vääääldigt länge. Ska ta mig ett bad! :)


Inskolningsrekord

Jag tror vi slår rekord i längsta inskolningen! Jag vill jobba juuu! Är så himla less på att vara hemma.
Idag står bakning och matlagning på schemat. Jag känner mig piggare idag men vi blir nog hemma imorgon också. Man vill ju inte gärna gå till dagmamman och smitta ner henne och dom andra barnen. Känns surt. Nu skulle man verkligen ha varit två föräldrar så den andre hade kunnat skönt inskolningen...
Helgen blev visst barnfri för mig. Så jag ska passa på att njuta hela helgen. Städa lite, vara vaken länge och bäst av allt sovmorgon!!!!
Tror det är barnloppis på Nolia på lördag också. Så dit kanske man skulle försöka ta sig. Älskar loppisar. Även om jag inte varit på så många. Man vill inte direkt släpa med sig ungarna dit. Brukar va smockat med folk. Man får armbåga sig igenom lokalen.
Nä nu ska jag ta mig en muffins som jag nyss bakat. Måste prova så dom är ätliga innan mamma kommer hit :)


Tack Danmark

Lillan leker och jag sitter och snorar. Har dragit på mig en förkylning :( Men jag ska nog inte klaga för det är inte ofta jag är sjuk nu för tiden. Det är som att kroppen känner på sig att man inte kan vara sjuk.
Wilhelm har åkt till pappa för pappa-vecka. Jag saknar honom redan. Men ska ta tillvara på tiden med bara Elina hemma. Städa, rensa och sånt.
Idag kom det ett paket med posten. Till dörren till och med. Och jag har ingen aning om vem som skickat det. Det kommer iaf från Danmark. En rolig leksak från Fischer Price. Ja, det är väl bara att tacka och ta emot.
Undrar om det är från Föräldrapanelen jag var med i på Minbebis.se.... Men panelen är inte kvar längre och har inte varit det på länge. Så det känns lite konstigt ändå...
Nåväl nu ska lillan få hoppa ner i badet. Det behövs verkligen. Varför måste ungen alltid kleta mat i håret??
Sen måste jag bjuda på en bild också. Jag är dålig på det där med bilder nu för tiden inser jag...
En nybadad Elina som flinar upp sig för kameran!



Dom bästa

Dom bästa föräldrarna kom med en diskmaskin idag. Lycka! Så fruktansvärt skönt så ni anar inte. Blir en hel del disk här hemma med två småttingar.
Igår hade jag moster Sussie på besök. Vi tjockade i oss en massa onyttigheter. Pizza, godis och vin. Och en massa surr in på småtimmarna. Och barnen har verkligen uppskattat att ha henne på besök. Hon är ju så himla rolig. Bra på att bygga lego, göra loppor och busa. Dom blev inte alls glad då hon åkte hem.
Nu är jag helt slut på. Har precis flyttat om i förrådet för att få plats med skåpet som stod där diskmaskinen står nu. Så nu ska jag ta och börja se en ny serie Off The Map. Hoppas att den är bra.
Mina föräldrar åker utomlands en hel vecka så vi hoppas att dom får det toppen. Även om vi kommer att sakna dom. Vem tusan ska jag ringa och beklaga mig till?
Nä lite serie och sen sängen. Får besök imorgon vid nio. Så det blir full rulle direkt på morgonen. God natt!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu