Och...

Jag vet inte varför mina styckesindelningar försvinner i inläggen...
Och så skulle jag uppskatta om jag fick lösenord och användarnamn på dom lösenordsskyddade bloggarna jag läser. Har bytt från firefox till chrome, och då försvann så klar alla lösenord.


Världens bästa julklapp!

Jag har nog fått världens bästa julklapp! Elina har börjat ta flaskan mer och mer nu! Jätte duktig är hon! Även om hon oftast spottar ut så visar hon iaf att hon faktiskt KAN. Idag smaskade hon dessutom i sig en halv burk med fruktpuré! Trodde ögonen skulle trilla ur. Hon gapade dessutom helt självmant!
Och jag va bäst idag. Elina drog upp sonden. Och jag lyckades sätta tillbaka den själv! Så himla skönt att slippa åka in på sjukhuset! :)
Barnen hade en toppen jul! Wilhelm är ett stort fan av Tomten. Han vart så lycklig när han äntligen plingade på dörren och kom in med lite klappar. Både han och Elina fick en massa fina klappar! Tusen tack till er alla! :)
Kom hem igår igen. Trötta barn, och tydligen en väldigt trött mamma. Somnade när jag la barnen och vaknade imorse. Pigg och utvilad iaf.
Ikväll blir det att vara hemma och mysa. Äta lite gott och kanske ta sig ett glas rött. Mmm..
Nu ska jag ta och fortsätta med mitt!


300 g

Blev inte alls som planerat. Är hemma själv med lillan. Blev istället en sväng på akuten. Stackarn kräks så mycket att hon blir helt slö. Valde iaf att åka hem och återkomma imorgon till mottagningen. Då blir det diskussion om man ska göra nån röntgen eller ultraljud av hennes mage. Så här kan hon ju inte ha det längre. Nu hade hon dessutom tappat 300 g på knappt en vecka...
Är helt slut på, så det blir en tidig kväll för mig. Ska ju upp tidigt imorgon och åka in igen. Sen blir det att hämta hem prinsen och åka till mina föräldrar och hjälpa till att laga lite julmat! Sånt är kul! :)


Min bara min

Jag och barnen har haft en mysig morgon. Älskar när det går lugnt och smidigt till. Och när sonen väcker mig med en massa mysiga pussar och kramar! Han är verkligen bäst!
Jag är så glad att jag har träffat min Alex. Han får mig att må bra! Ikväll kommer han och barnen. Vi ska ha lite myskväll innan dom åker vidare neröver till hans mamma för att fira julen där. Ska äta lite gott, barnen ska få öppna lite klappar. Så blir det bara mys! :)
Men först blir det en mor och dotter dag på stan. Ja, både min mor och min dotter ska med! Har två klappar kvar som ska inhandlas. Kunde ju inte köpa till Eliza när hon har varit med mig på stan alla gånger. Men jag har tjuvkikat på några grejer åt henne. Så jag vet vad jag ska köpa! ;)
Nä dags att klä på bebisen och mig själv. Hoppas min bil är varm och go!


Fån

Full fart idag. Läkarbesök, som förhoppningsvis blir den sista för i år! Sen ner på stan och köpa ny IFån. Så nu går jag att kontakta igen. Sen på lite andra affärer och inköp av julklappar.
Wilhelm och Elina sover i mitt sovrum nu båda två. Sötpluttarna. Även jag somnade till några minuter. Skönt och välbehövligt.
Imorgon ska Wilhelm till sin far och fira jul. Hmm...
Jag och Elina ska till Eliza och ringa en massa samtal. Jag ska även hinna med städning av hemmer och handling. På kvällskvisten får vi besök och då vill jag bara känna lugnet och mysa! :)
Nu ska jag fixa lite grejer till fånen och sen slå in alla julklappar! :)


Telefon

Var längesen jag skrev något. Har varit fullt upp här på slutet. Elina kräks fortfarande som en liten gris. Vet inte varför hon gör det. Trodde ju först att det var magsjuka. Men nej. Sen trodde vi att sonden kanske satt fel. Men hon har kräkts upp så många sondar nu, så det kan omöjligt vara det.
En släng av förkylning har hon också hunnit med. Stackarn som aldrig någonsin får vara frisk. Träffade iaf immunologen i fredags. Mitt prov såg bra ut. Skönt att veta det iaf. Och Elinas prov var oförändrat. Dom har dock kommit in på ett spår nu och därför togs det nya prover. Jag hoppas svaret kommer innan jul. Vore skönt att slippa tänka på provsvaren över julen ju. Och tänk, att hon kanske har fått en diagnos snart! Känns overkligt.
Jag har köpt en ny bil också. Äntligen! Är inte roligt att vara utan. Speciellt då man har ett sjukt barn som behöver uppsöka vård lite titt som tätt. Är riktigt nöjd iaf.
Mobilen har dock gett upp helt. Ifånen som jag köpte fungerar inte. Va nått glapp i den. Blir nog att köpa en helt ny på mellandagarna. För just nu sitter jag här hemma med 4 telefoner och ingen av dom fungerar. Har ju ingen hemtelefon heller. Och all läkarkontakt sker ju via mobilen. Så det är lite panik i magen på mig faktiskt.
Har iaf haft en otroligt rolig och mysig helg! Wilhelm är hos sin far. Kommer hem imorgon. Längtar så det gör ont alltså!
Nu har ni iaf fått en liten uppdatering. Nu ska jag lägga mig i sängen med älskade och mysa!


Magsjuka

Elina har åkt på magsjuka den stackarn. Så vi missade kusinbarn Alice dop i lördags! :( Riktigt surt. Vi hade gjort oss i ordning och allt och var nästan helt klar då Elina sprutade ut kräk över hela mig, sig själv och vardagsrummet! Inte mysigt. Och självklart åkte sonden upp i farten. Så det blev en trip till Lyxsele lasarett istället. Inget höjdarställe direkt. Inte när det kom till att sätta sond. Dom hade ingen koll alls och det tog ett bra tag innan dom vågade sig på det. Men personalen var trevliga och alla barnen fick varsin present :)

Wilhelm hade lite feber och var inte piggaste mannen han heller. Men idag verkade han må utmärkt igen. Men inget dagis idag eller imorgon. Just nu är han hos sin far. Tur det, då det blev en trip in till sjukhuset med Elina.

Jag är så fruktansvärt trött att jag nog skulle kunna somna sittandes. Somnade sent igår. Och vaknade vid tre av att Elina kräktes ner hela sängen. Sin alltså. Så det var bara att kliva upp. Duscha ungen, stoppa in allt i tvättmaskinen, och slå igång den.... Bädda rent, få ungen att sova. Sen somna om själv, trots att det stank kräks. Inte mysigt.

Nä, nu ska jag surra med mannen i telefon! Mys!

iFån

Köpte ju en iFån för ett tag sedan. Och den har inte hittat simkortet. Men nu ikväll, hips vips så funkar den! Lycka!!
Så nu är jag super glad. Och det var i rättan tid också, då min vanliga mobil har gått sönder. Jag kan bara prata med högtalaren på den. Blir ju lite pinsamt om man är på nått ställe och det ringer...

Glad!

3G iPhone


Magnetröntgen

Elina ska ju göra MR. Det var planerat nu i december. Igår när vi var på sjukhuset så frågade jag vilken dag det var, för vi hade inte fått någon kallelse än. Då visade det sig att det var uppskjutet till januari. Dom hade fått in många akutfall, och en av kamerorna var trasiga. Blä. Vill få det bortgjort nån gång ju! Men självklart tycker jag ju att akutfall ska gå före.

Skrev iaf upp oss på avboknings listan. Så får dom en avbokning så ringer dom oss och vi kommer med en gång. Vore rätt skönt om det skulle hända, eftersom jag är så sjukt nervös. Vet att jag kommer att få panik!

Nåväl. Bjuder på en bild på käre Wilhelm när han lekte i sitt rum. I leklådan skulle han promt sitta! :P



Här leker han att han ska sova...



Och en bild på Elina innan sonden sattes in sista gången



Jag fotar faktiskt inte så mycket nu... Hinner inte det. Och det känns inte så roligt heller att fota Elina med sonden....


Fröken positiv

Va kanske lite av en tidsoptimist då jag trodde att jag skulle hinna med stan idag. För det gjorde vi inte.
Va på mötet som tog ett bra tag. Sen va vi på Dragonskolan. Har inte varit där sen jag själv gick där, och jag tänker inte ens räkna hur många år sen det var. Då känner jag mig bara gammal.

Dom har ju byggt om hela stället, så jag kände inte ens igen mig! Hittade iaf åt cafeét där. Där har man köpt mycket kaffe kan jag lova. Jobbade även där efter jag gått ut. Trodde inte dom skulle känna igen mig så här efter 100 år, men dom såg direkt att det var jag, och vart super glada! :) Och det var jätte roligt att träffa dom. Och dom minns alla möjliga bravader som jag och Ullis hade för oss under vår skolgång! Saker jag inte minns själv, eller har förträngt :P

Efter besöket på Draggen så var det bara att hämta Wilhelm på dagis. Sen drog vi till Busplaneten och busade loss! Riktigt mysigt hade vi det. Och Wilhelm somnade på två röda ikväll ;)

Nu vaknar lillan.

Ligger och svär

Min son vaknade sist av oss alla idag. Han sov till nio!!! Elina väkte mig kvart i. Vilka snälla barn jag har idag!
Wilhelm är nu på dagis och Elina ligger och svär(?) i sängen. Jag ska ta och sminka mig, sen hämta upp moster. Ska på ett möte klockan tolv, sen blir det stan och förhoppningsvis är jag klar med julklapparna efter det. Tvivlar på det, men försöker att tänka positivt :P



Det har hänt något jätte stort!

Det är full fart här hemma och mycket som händer nu. Och igår hände något jätte stort! Som jag inte trodde skulle hända än på ett tag. Ja faktiskt. Men Elina den lilla sötrumpan vände på sig!!!! :) Äntligen!!! Efter allt slit och jobb så vänder hon nu på sig. Är så stolt, så stolt. Nu hoppas jag bara att hon kan dra ut den sista armen som hon lägger sig på. Ja, ni som har barn förstår vad jag menar.

Hade ett möte idag. Och som vanligt när jag har ett viktigt möte så nyser Elina upp sonden. Nedrans unge alltså! Så det vart buss till Teg (oj, de va många år sen) och sen låna bilen upp till sjukhuset. Vi kom lagom till lunchrasterna. Så vi fick vänta ett bra tag. Dom glömde droga ner henne också. Så jag fick bestämma om vi skulle skippa det eller inte. Och eftersom hon inte vart speciellt drogad förra gången så struntade vi i det. Går ju ändå så snabbt så det är ingen fara...

Försökte testa själv, men lillan var inte speciellt nöjd. Fick med mig två sondar hem så om den hon har nu, åker ut igen så kan jag testa sätta den hemma först innan jag åker in med henne. Känns skönt. Hoppas man lyckas. Är ju ap drygt att måsta åka till sjukhuset i tid och otid för en sån sak som man lika väl kan göra själv hemma.

Blev en sväng på stan efter sjukhuset. Jag och Eliza åt en supergod lunch och fika på Costas. Rekomenderas varmt. Sen blev det lite julshopping. Hann inte med allt och fick dessutom en böter på bilen. YEEEY! Så imorgon blir det nog en sväng till ner på stan. Har ett ärende klockan tolv, så lite shopping hinner vi nog med :)

Nu har barnen somnat så jag ska ta och städa lite mer och sen slappna av tror jag :P

Award

Har fått en jättefin award av söta Elin! Tack fina du!

Nu är det så att jag också ska berätta sju sanningar om mig själv. Har säkert gjort den förut, men ändå :P

1. Jag har alltid ytterdörren låst. Även dagtid.
2. Jag kan inte sova utan täcke. Spelar ingen roll hur varmt det är. Det känns helt fel.
3. Jag är jäkligt bra på att få parkeringsböter. Senaste boten fick jag idag då jag var 45 min sen...
4. Jag har inget julpynt framme iår. Trots att jag är en riktig julmänniska. Anledningen till detta är att lådan med alla julsaker har fått ben och sprungit iväg nånstans. Väldigt märkligt då jag bara för nån månad sen la den på ett jätte bra ställe för att det "snart va jul".
5. Jag älskar shopping! Speciellt när det gäller saker till barnen!
6. Jag hatar att vänta. Spelar ingen roll vad jag väntar på. Hatar det!
7. Jag stressar alltid. Hur mycket tid jag än har på mig...



Magstark Wilhelm

Nu är familjen samlad igen! Och det hade gått bra idag också på dagis utan blöja. Han säger till och när han behöver gå på pottan och det har gått galant! :)

Vi satt och åt middag jag och Wilhelm. Så hade Elina vaknat och ville vara med. Så hon fick sitta med oss vid bordet och gnaga lite på en majskrok. Jag och Wilhelm åt som hästar.
Sen sätter Elina i halsen (jag trodde det iaf), men ungen kräks. Överallt! Över hela bordet, sig själv, stolen och golvet! Inte kul alls. Har aldrig sett nån kräkas så mycket förut.

Wilhelm hade inga problem med detta utan fortsatte att äta sin middag i lugn och ro. Jag fick så klart ställa mig och torka och tappade matlusten helt!
Stackars Elina... Tyckte hon var lite gnällig idag vid sondningarna. Och ja, det förklarade en hel del.

Pratade med läkaren, eller ja, 1177 som ringde läkaren... Och nu ska jag små sonda i några timmar. Hittills har det gått bra iaf. Även om hon gnällt en hel del, trots att jag bara sondat 30 ml!
Hoppas det var allt, och att hon kan sova gott hela natten!

Nu ska jag lägga min utmattade kropp i sängen och se nån serie och vänta på att gubben ska ringa mig! ;)

Utmanad

Blev utmanad av Johanna!

4 tv-program jag kollar på för det mesta:
- Desperate Housewives
- Greys anatomy
- Gossip Girl
- The mentalist

4 saker jag gjort idag:
- Haft besök av moster
- Haft besök av mamma
- torkat kräk
- Satt upp julgardiner i köket

4 saker jag längtar efter:
- Sommaren
- Elina börjar äta
- Helgen
- En kram

 

4 saker på önskelistan:
- Att mina nära och kära ska bli frisk. Gärna idag.
- En ny dator
- Grejer till min systemkamera

- Kläder

 

4 saker jag hatar:
- Gills personer?
- Lögner
- När saker inte fungerar som dom ska/går sönder
- Att skrapa bilrutorna på morgonen

 

4 personer som jag utmanar:
Carro
Johanna
Anna
Thowe




Kvalitetstid

Idag har Eliza varit här. Vi har fått en hel del gjort! En massa pappersarbete och samtal. Skönt att få hjälp med sånt, så det blir gjort :P

Elina har varit på toppen humör. Nu ligger hon på golvet och kämpar på med vändningen. Det är nära nu!!!
Mormor kommer förbi snart. Då får hon vara med Elina när jag går och hämtar hem Wilhelm från dagis. Gud vad jag saknar honom! Han har varit borta sen i onsdags så ni kan ju tänka er!

På samma gång har det varit ganska skönt. Att bara ha haft ett barn att ta hand om i några dagar. Både jag och Elina har fått vila upp oss och haft lite kvalitetstid :)

Nä nu ska jag ta och stryka gardninger som ska upp. Har inte kommit så långt med julen här hemma. Men det tar jag itag i nu. Bättre sent än aldrig sägs det ju! :P

Parmiddag

Igår var lillan hos min moster och sov över. Det hade gått toppen bra! Hon har till och med ätit lite mosad banan och majskrok! Duktig tjej!

Jag och karln var på middag hos några vänner till honom. Hade super trevligt. Längesen man var på parmiddag. God mat och en massa prat! En helt perfekt kväll måste jag säga! :)

Idag gör vi inte många knop. Eller ja, vi va och hämtade hem sessan och lagade en jätte god middag iaf. Nu blir det snart filmmys!

Ikväll dricker vi etanol! En tokningsfråga!

dsc00214 (MMS)

Ikväll dricker vi etanol! En tokningsfråga!



Sprutan som mamma sondar mig med är lila o...

dsc00212 (MMS)

Sprutan som mamma sondar mig med är lila och jätte fin. God är den också!



Bilder bilder bilder

Har fått höra ett par gånger (okej ofta) att ni läsare skulle uppskatta om jag la ut mer bilder. Självklart, det är ni som bestämmer!
Börjar ju undra om det är något annat ni saknar? Eller kanske vill att jag ska skriva mindra om? Kommerntera gärna. Vill gärna veta vad ni tycker, så jag kan ändra och bli en ännu bättre bloggare! ;)

Här kommer Elina och säger tittut till alla läsare. Hennes nya favvo syssla när hon ligger i spjälsängen!



Myshelg

Tack kära läsare för tipsen om hur jag ska göra med nya kategorier. Verkar rätt så bökigt. Så jag får helt enkelt skita i att flytta över dom gamla inläggen och bara lägga in dom nya... Ja...

Nu ska vi på Bobbo och köpa lite vin. Ta en macka på Shell. Har hört att dom har riktigt smarriga klämmisar där. Sen drar vi hem till Umeå igen. Kvällen består av vin, ost, kex och gotta. En släng av mys får vi nog också tid till. Kanske se nån film.

Imorgon bär det av till Holmsund och moster. Vi ska spendera dagen med dom. Ha det mysigt. Jag har beställt plättar (DOM SMÅ, FÖR ER SOM ÄR TRÖG) och så ska det bakas pepparkakor av mormors fantastiska hemmagjorda deg. Det är bara den jag vill åt..... Elina hjälper också till. Hon får vara pepparkaksform ;)

Sen ska vi dumpa Elina hos moster som ska vara barnvakt för första gången. Kommer gå super bra. Dom gillar varandra starkt. Moster skämmer alltid bort henne med total uppmärksamhet och sång! Och det blir ju under natten och då sover ju Elina, och sen en stund på söndagen. Tills jag  har nyktrat till ;)

Nä nu ska jag vänta tills en viss person har duschat klart, sen drar vi! Tjohej och trevlig helg på er!

Godmorgon säger Elina! Datorn dog precis n...

dsc00209 (MMS)

Godmorgon säger Elina! Datorn dog precis när jag skulle skriva ett inlägg. Typiskt.



Super stor pojke

Min älskade son är en super stor pojke nu. Blöjfri på dagis igår. Utan olyckor. Sagt till och fått gå på toa! :)
Kan ni gissa om jag är super mega stolt???

Fysik

Elina är sen i sin fysiska utveckling. Och kan inte vända på sig än. Men idag var det riktigt nära. Vårt mål är att hon ska kunna vända på sig på sin 8 mån dag! Får se hur det går med det. Vi har redan övat i många många månader. Men vi kämpar på och det är ju huvudsaken.

Att lära sig sitta vore ju inte heller fel. Hon har blivit mycket stabilare i ryggen nu den sista månaden. Hon kan sitta i matstolen om hon har en stor filt runt om sig. Hon är ju så tunn. Nu kan hon även sitta själv i nån sekund. Måste bara lära sig att hitta balansen. Det är också något som vi jobbar med varje dag.

Att hon är sen i utvecklingen har inte stört mig speciellt mycket. Men nu den sista månaden så börjar frustrationen komma faktiskt. Hon växer ju nu när hon har sonden, och det är rätt så tungt att se ett "stort" barn ligga på rygg som ett spädbarn. Känns som att det är dags att det händer någonting. Vad som helst, bara nått! Ett framsteg tack!

Nåväl, nog klagat om det. Vi är i Lyxsele och ska snart åka iväg och handla lite mat. Sen hem och dricka lite vin och mysa! :)
Hoppas ni får en trevlig kväll!

Kan man göra nya kategorier och även lägga in
gamla inlägg i dom?


Vitlök

God morgon kära vänner! Idag sov jag och Elina till nio! Fattar ni, nio!! Hur skönt som helst ju. Känner mig utvilad efter en god natts sömn.

Kaffe i handen och lära lite bloggar, det är morgonens göra!

Köpte en vitlök på ica i måndags.



Stöd i hemmet

Stressig dag har det varit. Eller är, dagen är ju inte slut riktigt ännu.
Vaknade på morgonen och tittade på sessan som tydligen nysit ut sonden under natten. Stress och panik då vi hade ett möte här hemma klockan halv elva.

Gav ersättning som inte dög som vanligt. Testade med välling första gången. Hon tog det!!! Iaf tre klunkar, sen flög det upp igen... Men hon fick klara sig ändå.

Efter mötet åkte vi upp på sjukhuset. Jag fick testa själv att sätta in sonden. På egen begäran. tycker sånt är spännande och samtidigt vore det ju bra om jag lärde mig så slipper man upp på sjukhuset stup i kvarten.
Fick dock en värdelös sköterska som tog över direkt det tog stopp. Elina är lite knepig att sätta sond på. Men ja, nästa gång hoppas jag på nån annan så jag får göra det helt själv.

Sen fick vi veta att det var en massa prover som skulle tas. Och det gick inte så himla bra. Dom fick sticka henne tre gånger innan det gick! Stackars sessan vart alldeles röd prickig på hela armen eftersom dom stasade henne så mycket! :(

Vi kom nyss hem och telefonen ringde. Stöd i hemmet sätts in from idag med 40 timmar i veckan till godo! Skönt. Och det blir min alldeles egna moster som tar på sig det jobbet! Betyder det att jag blir hennes chef? Vi har lite delade meningar om den saken ;)

Så nu kanske man hinner med allt och kanske kan få tillbaka sitt sociala liv ;)
Nä nu blir det en kopp kaffe och snackis med lyckan! :)

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu