Man kan ju hoppas

Barnen sover. Den febriga lilla flickan va trött och ville verkligen gå i säng kvart i sju. Hon kunde knappt hålla ögonen öppna. Så jag frågade om hon ville gå och sova, och då nickade hon och vinkade till Wilhelm. Sötnosen. Hon pratar ju inte, men är otroligt duktig på att visa vad hon menar genom att gestikulera! Wilhelm var också trött ikväll, men orkade till slut se klart sin kära Smurf film.
Saknar karln gör jag också. Så in i norden. Men på måndag kväll kommer han äntligen hem igen.
Helgen blir väldigt lång och lugn (man kan ju hoppas). Då lillan är sjuk och det är svinkallt ute så blir det inte roligare än att man måste hålla sig hemma och inomhus. Om det inte är nån som vågar trotsa Elinas snor och komma på besök....
Nu ska jag hänga upp tvätten och sen se Greys Anatomy! Upphetsande fredagskväll! ;)


Kommentarer
Skrivit av: Angelica fyrbarnsmamman

det var för ganska precis ett år sedan Freja fick börja med tecken. Tyr hängde med han oxå då och lärde sig. Nu har dock Freja blivit så duktig på talet så hon själv har valt bort de flesta tecknen och glömt ganska mycket

2012-02-03 @ 20:59:34
URL: http://tvattlapp.blogspot.com
Skrivit av: therese

Greys? Ikväll... vart? Inte tv va.. fuuusk

2012-02-03 @ 21:06:33
Skrivit av: Sara - Ensamstående mamma

Hade ni typ bott.. ja, granne med oss, så hade jag kunnat trotsa Elinas snor och hälsa på för en playdate och kaffe. Men det känns som att ni bor lite långt bort :P

2012-02-03 @ 21:12:02
URL: http://dolphin.blogg.se/
Skrivit av: Angelica fyrbarnsmamman

Är barnet frustrerat för att det inte kan göra sig förstådd så går det nog jätte lätt för henne att lära sig. För barnet öppnar sig ju en helt ny värld med ett språk som gör att de kan komminicera. Jag skulle föreslå de underbara Pino böckerna som finns att låna på biblioteket. Äppelhyllan eller vad den kallas. I dom finns det både text och tecken för sådant som barn oftast tycker är viktigt att kunna teckna.



Typ som gunga, rutchkana osv. Freja satt till och med ochläste böckerna själv och gjorde tecknen om och om igen bara för att kunna lära sig.



Det svåra är som vuxen att hänga med och lära sig lika fort själv :D

2012-02-03 @ 21:56:49
URL: http://tvattlapp.blogspot.com
Skrivit av: Angelica fyrbarnsmamman

Våran logoped sa att det aldrig kan skada med tecken. Det kan bara hjälpa till. Oftast så tappar barnet prestations ångesten och pressen och frustrationen över att inte kunna göra sig förståd då dom lär sig tecknen. Vilket då medför att helt plötsligt så kommer talet mer av sig själv.



Blev faktiskt så för Freja , talet kom ju igång som värsta explosionen efter att vi körde med tecknen. mindre än ett halvår efter så kunde hon ju prata så man förstog. Alla ljud är ju inte rätt ännu för Freja men huvudsaken är ju att man förstår och andra runt henne.

2012-02-03 @ 22:07:50
URL: http://tvattlapp.blogspot.com
Skrivit av: Angelica fyrbarnsmamman

jätte enkelt. Du gör tecknet samtidigt som du säger saken. Typ om du ska lära hon säga förlåt till storebror om hon gjort ngt dumt eller så. Så ber du henne säga förlåt med tecknet. Först visar du tills hon säger förlåt själv på samma vis.



Eller om ni vill lära er ordet sol så är det ju bara att säga ordet sol samtidigt som man gör tecknet och visar och pekar på det. Men jag själv älskade pino böckerna det var så enkelt att lära sig själv och för barnet. Jag frågade oxå eftersom vi läste om dom kunde göra tecknen.



Det viktigaste var dock att bman började med några stycken, max 5 st i veckan så att man hinner med. Skulle oxå vara bra om dagis kunde lära sig tecknen samtidigt oxå så dom förstår vad hon menar. Vi frågade på dagis om det fanns ngt speciellt ord som dom ansåg var viktigt i deras verksamhet som hon kunde teckna.

2012-02-03 @ 22:18:54
URL: http://tvattlapp.blogspot.com
Skrivit av: Linda

Leon pratade ju inte heller förns han var, ja, förra julen kom det igång. Innan det var det mest enstaka grejer. Men han gjorde sig så förstådd. Hade alla möjliga tecken och gester. Så de flesta förstod honom ändå. Idag är han ju inte världs bäst på att prata. Många förstår honom inte alls men nu ska vi träffa logoped på tisdag så då får vi höra vad dom säger också.



Jag vet nog allt vem din karl är ;) Och det tycker jag är suuuuuper kul!



Jag hade så gärna kommit på en playdate men jag jobbar i helgen. Men kan vi inte ta och styra upp nått nån dag?

2012-02-03 @ 22:44:53
URL: http://minabarnochjag.bloggplatsen.se
Skrivit av: Linda

Och kom förbi, då bjuder jag mer än gärna på en latte :D

2012-02-03 @ 22:45:55
URL: http://minabarnochjag.bloggplatsen.se









Kom ihåg mig?

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu