Skapande

Det är fullt upp när båda barnen är hemma. Veckan har gått så himla fort. Och då har vi inte haft för oss nått speciellt egentligen. Elina är sjuk. Hon hade hög feber i början av veckan och har fått höstblåsor. Inte så lite heller. Det brukar sitta runt och i munnen, på händer och fötter. Men Elina har fått över hela kroppen istället. Stackarn.
Och hon som skulle ha tagit dagisfoton idag egentligen. Får hoppas att blåsorna har gett med sig till på måndag så vi kan fortsätta inskolningen hos dagmamman.
Ikväll blir det fredagsmys med barnen. Resten av helgen vet jag inte vad som händer. Finns ju inte så stora möjligheter nu då lillan har höstblåsor tyvärr. Men vi hoppas att hon får vara en stund hos mormor och morfar imorgon så jag och Wilhelm får hitta på någonting alldeles själva. Vi funderar på Skapande lördag faktiskt :)
Han är verkligen inne i en "rita period". Är så stolt över sina teckningar och han har blivit så himla duktig på att rita riktiga saker och inte bara kludd :) Idag ritade han ett monster med en snopp..... HAHA


Att lära sig nya saker

Elina har lärt sig en massa nya saker i veckan... Hon har bla lärt sig att klättra upp i soffan på egen hand, öppna frysen, möblera om osv osv.
Det är självklart roligt att det går framåt, men kan hon inte lära sig lite mer användbara grejer? Som att koka kaffe, laga mat och städa. Det tycker jag skulle ha varit helt perfekt! :)
Idag skiner solen iaf. Vi ska åka ut till min mormor och morfar när Elina har sovit. Måste ju komma oss ut och få träffa lite folk! :)


Folk från förr

Sitter och tänker på folk från förr. Människor man stått nära som man egentligen inte har någon kontakt med idag. Människor som man saknar. Människor som man undrar över vad dom gör idag.
Det finns många som jag saknar som jag inte har kontakt med. Men trots det är man otroligt dålig på att faktiskt leta upp dessa personer och ta kontakt med dom igen. Varför är det så egentligen?
Nåväl. Lite kvällsfunderingar bara. Nu ska jag se "Pretty little liars" även om jag måste erkänna att jag blir lite skraj då och då av den serien.. Ni vet sån där läskig musik som kommer då och då. Den sorten musik spelas nästan hela tiden i den serien och det gör det hela ännu läskigare... Men den är bra ändå! :)


Teater

Helg igen. Och inte ett ord från Elinas läkare. Som tur är så har vi en tid hos henne på måndag. Som planerades in för flera veckor sen...
Jag blir galen av att gå hemma nu. Nu vill jag verkligen jobba. Jag behöver det!
Idag har vi inte gjort så mycket. Elina fick följa med dagmamman en sväng på teater på morgonen. Jag passade på att träna då. Har tränat varje dag sen jag började, förutom igår. Då va det fullt upp med annat.
Nu ligger hon och sover. Jag har ätit och sitter med ett glas vitt och ska se idol snart.
Sofi: Kommer inte in på din blogg så skicka gärna uppgifterna i en kommentar så låter jag bli att publicera den! :)


Lösenordskyddat inlägg

Inte ett skit


Kondition

Tror ni att läkaren någonsin ringde upp mig? NEJ! Blir så jävla less alltså. Människan verkar vara helt omöjlig att få kontakt med. Vad tusan gör man?
Vi hade iaf en bra helg jag och barnen. Lördagen spenderades hemma med en massa bus och mys och utelek. Söndagen bestod av en massa kalas. Min brorson fyllde 2 år! Och sen va vi även på 60 års kalas. Så en massa fika tryckte vi oss :P
Inte så bra då jag faktiskt har kommit igång med träningen. Känns bra att komma igång. Och det gick faktiskt bättre än väntat. Jag säger inte att kondisen är bra, men den finns iaf.
Jag har nyss varit och lämnat Elina hos dagmamman. Tänkte att hon iaf skulle få vara där till lunch. Så det inte blir så många dagar emellan. Det skär i hjärtat på mig att lämna en hysterisk flicka. Men det går säkert över. Dom skulle vara ute och leka så det blir nog bra.
Nu ska jag ta och passa på att träna! Ohja!


Borde vara på jobbet

Vid det här laget borde jag vara på jobbet. Istället är jag hemma med min lilla. Pratade med barnmottagningen i fredag och dom sa att jag skulle stanna hemma med henne tills jag fått prata med hennes läkare. Hon vill nämligen inte äta hos dagmamman. Så sista veckan tappade hon nästan ett halvt kilo!
Så nu vet jag inte alls vad som kommer att hända. Hoppas verkligen att jag kommer att få jobba iaf. Jag VILL VILL VILL!
Nu springer lillam runt och busar. Och jag väntar bara på att läkaren ska ringa. Har till och med ringt dit på morgonen och sagt att det är väldigt viktigt att hon ringer mig så fort som möjligt. Så sköterskan skulle leta reda på henne och säga till personligen. Mycket bra. Man måste ju ligga på och tjata om det faktiskt ska hända något.
Nä nu ska jag busa med lillan och koka lite kaffe!


Suger inte

Det blir inte alls lika mycket bloggande då jag har båda barnen. Tiden hinner liksom inte riktigt till.
Det går iaf bättre och bättre för Elina hos sin dagmamma. Hoppas det kommer att gå bra nu nästa vecka då jag faktiskt börjar jobba. Som jag f.ö är sjukt taggad till! :)
Sen vill jag helst börja träna också. Men det räcker tiden verkligen inte till. Inte till att springa till nått gym iaf. Så jag ska ta och leta fram lite övningar som man kan göra hemma. Någon som har nå bra tips kanske?
Dagens träning får bestå av städning. Min dammsugare suger (inte) och därför ska jag åka iväg och låna en av mina föräldrar som har två stycken.


Vi hann

Vi hann med lite inskolning även på eftermiddagen. Och det gick mycket bättre!
Elina är ju alltid trött på förmiddagen. Enda pigga stunden på dagen är efter tuppluren efter lunch. Blir spännande att se hur det går imorgon.
Wilhelm och Elina fick "go crazy" här ute när vi kom hem igen. Stora vattenpölar och geggamojapölar. Snacka om lyckliga och lortiga ungar! :)
Nu går mina stackars ögon i kors tror jag. Så jag ska ta och tvätta bort sminket (som f.ö är bland det jobbigaste som finns) sen ska jag nog lyxa till det med lite glass och se nån serie innan det är dags för sängen.


Snabb process

06.00 steg vi upp idag efter en mysig natt. Wilhelm kom ju till mig igår för mammavecka. Och han har kramat på mig hela natten. Mysigt, men jag vaknade hela tiden av att jag nästan ramlade av sängen.
Lämnade Wilhelm på dagis. Inskolning en stund hos dagmamman. Sen iväg och träffa advokaten. Mötet gick riktigt bra och jag känner mig sjukt taggad! Hoppas bara att det blir en snabb process och att en massa pengar trillar in på kontot! :)
Regnet öser ner. Inte alls roligt. Och Elina sover visst länge idag. Är tänkt att vi ska tillbaka till dagmamman en sväng till idag. Men ja, vi får se när hon vaknar om vi hinner.
Inskolningen går tyvärr inte så jätte bra. Elina är väldigt mammig och det funkar inte ens att jag är i ett annat rum. Och paniken börjar komma. Ska ju faktiskt börja jobba på måndag!!
Nåväl. Nu ska jag se om jag kan hitta åt nån gratis skit ful desig. Måste ju verkligen byta nu!!!


Kaka

Det gick bra idag på sjukhuset. Hade gått upp 30 g. Men då det vart en ny hundragramsgräns som passarades så tyckte jag att det såg mycket ut... Haha...
Alla provsvar hade dock inte kommit än. Vi vet bara att det inte är några bakterier i magen på henne nu. Resten får vi vänta på. Och planen är nu ultraljudet på hennes knöl. Sen träffa en magdoktor.
Läkaren tyckte också att det var viktigt att jag åker in med henne om hon blir mer trött än vanligt. Då neurologen som vi träffade i Göteborg ville ha ett prov för att kolla nån ovanlig ämnesomsättningssjukdom. Då dom poverna kan se helt normala ut då man mår bra. Så det ska vi komma ihåg att göra.
Efter sjukhusbesöket var vi bortbjudna på lunch och efter det besök hos dagmamman. Idag var vi ute i en lekpark och det fungerade jätte bra. Så imorgon ska jag testa att gå iväg en stund. Bara till köket men ändå :P Och så skulle hon få äta lunch där. Blir spännande!
Nu ska jag ta och göra färdigt morotskakan och sen gå och lägga mig. Är trött i både knopp och kropp.


Koll på läget

Elina sov bara i en timme idag, så hon har nyss gått och lagt sig. Hon gick fram till diskstället i köket och gnällde och pekade på sin vällingflaska. Hon har så stor koll på allt nu. Och hon vart supernöjd när jag gjorde välling åt henne. Sötnosen.
Blev inge dagmamma idag. Hon har inte alls varit pigg... Hoppas det är bättre för henne imorgon.
Jag känner mig helt slut efter dagen. Känns som att den varit super lång. Är trött i kropp och knopp. Ska försöka lägga mig tidigt ikväll så jag orkar med sjukhusbesöket imorgon. Det tar på krafterna att vara där. Och man vet aldrig vad som kommer att hända när vi väl kommer dit. Kan ju likaväl bli en heldag. Fast det bara är planerat in en viktkontroll och att vi ska få provsvaren.


Rik som ett troll

Elina den lilla snorisen ligger och sover nu. Mamman sitter och njuter av en kopp kaffe!
Inskolningen hos dagmamman är påbörjad nu. Känns otroligt bra. Har ju bara varit där nån timme i två dagar så det är för tidigt att uttala sig om hur det går än. Hoppas bara det inte blir mer än en massa snor för lillan så allt blir uppskjutet.
Den 19:e septemer är man en knegare igen! Längtar sjukt mycket. Att få komma bort från hemmet. Alla arbetskamrater och att tjäna pengar!! Har ju knappt fått några pengar alls dom sista månaderna då jag har varit hemma med sjukt barn. Så det kommer inte att kännas helt dumt då lönen trillar in på kontot igen :)
Kommer iof "bara" jobba 80% till en början. Men det kommer säkerligen att kännas som att jag är rik som ett troll ändå.
Imorgon är det dags för läkarbesök för Elina. Och sen snoret kom så vill hon inte riktigt äta. Så jag hoppas att det inte syns på vågen imorgon. Blir iaf spännande att se vad proverna visade. Hoppas att vi får träffa någon vettig läkare. Det är jouren vi ska till  så man vet ju aldrig.
Nä nu ska jag ta och passa på att få lite saker bortgjort då lillan snarkar gott i sin säng!


Rik som ett troll

Elina den lilla snorisen ligger och sover nu. Mamman sitter och njuter av en kopp kaffe!
Inskolningen hos dagmamman är påbörjad nu. Känns otroligt bra. Har ju bara varit där nån timme i två dagar så det är för tidigt att uttala sig om hur det går än. Hoppas bara det inte blir mer än en massa snor för lillan så allt blir uppskjutet.
Den 19:e septemer är man en knegare igen! Längtar sjukt mycket. Att få komma bort från hemmet. Alla arbetskamrater och att tjäna pengar!! Har ju knappt fått några pengar alls dom sista månaderna då jag har varit hemma med sjukt barn. Så det kommer inte att kännas helt dumt då lönen trillar in på kontot igen :)
Kommer iof "bara" jobba 80% till en början. Men det kommer säkerligen att kännas som att jag är rik som ett troll ändå.
Imorgon är det dags för läkarbesök för Elina. Och sen snoret kom så vill hon inte riktigt äta. Så jag hoppas att det inte syns på vågen imorgon. Blir iaf spännande att se vad proverna visade. Hoppas att vi får träffa någon vettig läkare. Det är jouren vi ska till  så man vet ju aldrig.
Nä nu ska jag ta och passa på att få lite saker bortgjort då lillan snarkar gott i sin säng!


Mina älskade barn



Sjukstuga

Här är det verkligen sjukstuga. Verkar dock inte vara vattkoppor som Wilhelm har. Det har inte blivit några koppor än så länge.. Elina vaknade efter andra vilan och det stank kräk så fort jag öppnade dörren. Fy faaan säger jag bara. Inte alls trevligt. Men hon har trots det ätit riktigt bra idag. Så det är ju bra. Då vet jag att hon får i sig tillräckligt.
Ja, roligare än så här blir det inte en lördag på Plommonvägen!
Nu ska jag njuta av lugnet och göra iordning dip och morötter och gurka!


Vattkoppor

Wilhelm har fått kliande utslag över kroppen. Är lite lur på om det är vattkoppor. Fast ja, jag vet inte.... Får väl vänta att se. Men imorgon blir det ut på jakt efter kortison. Han kliar sig själv sönder och samman.
Jag och Elina va på stan idag. Mötte upp Therese. Vi käkade lunch och hann även med nån affär eller två. Alltid lika trevligt då vi ses. Men det går alldeles för länge mellan gångerna.
Elina sover redan och jag och Wilhelm har lite fredagsmys. Men han är rätt så slut på. Så snart är det sängen som gäller.
Och det blir en tidig kväll för mig. Känner mig helt slut på!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu